Welke bank past bij jou? - Mart

Welke bank past bij jou?

welk-bank-past-bij-je

De bank is de hoofdrolspeler van je woonkamer. Hij bepaalt de sfeer, en zorgt ook nog eens voor een heerlijke relaxplek. Het is dus niet alleen belangrijk dat je bank er mooi uitziet, maar dat hij qua functionaliteit precies aan jouw wensen en eisen voldoet.

Vroeger was de bank alleen om op te zitten. Inmiddels heeft zitbank een soort multifunctionele functie en dient ze als werkplek, eetplek, relaxplek en zelfs als bed.

Er is daarom vrijwel geen ander meubelstuk te bedenken met zo’n uiteenlopend karakter als een bank. Van heerlijke landelijke loungeplek waar je in verdwijnt, tot een strak Scandinavisch juweeltje dat de show in de ruimte steelt. Maar hoe kies je nu precies de bank die bij je past?

Waarvoor gebruik je je bank eigenlijk?

Stel jezelf allereerst de vraag waar de bank aan moet voldoen als het om gebruik (functie) gaat. Ben je een echte ‘bankhanger’ of gebruik je de bank alleen als er visite komt? Wil je een lekkere leeshoek in je bank, of ben je meer een ‘snelle’ zitter? Als je het relaxtype bent, kies dan voor een bank met een lekker die zitgedeelte, waar je goed in weg kunt zakken. Ben je meer een ‘actieve’ zitter? Dan voldoet een korter zitgedeelte.

met-je-bank

Meet je bank

Een bank ziet er in de showroom altijd kleiner uit dan in je woonkamer. Wil je weten hoe groot jouw bank moet zijn? Op de website van Ikea vond ik de volgende tip: Tape dan het formaat van je bank op de vloer thuis met schilderstape. Of leg een paar tijdschriften of kranten neer. Zo krijg je een goede indruk van de juiste grootte. Heb je een grote woonkamer? Kies dan ook voor een wat grotere bank. Zo voorkom je dat je bank ‘verdwijnt in de ruimte.

bank-inspiratie-wonen

Zit ‘ie lekker?

Zitcomfort is het allerbelangrijkste van een bank. Niets is zo vervelend als pijnlijke billen of rug. Hoe zachter de opbouw en de afdekking van de kussens, des te sterker zak je weg in de bank. Dus vind je het belangrijk om makkelijk en snel op te kunnen staan, kies dan voor stevige kussens. Gebruik je de bank voornamelijk als relaxplek? Kies dan voor een wat zachtere kussensoort.

banken-stijl-landelijk-wonen

Hoe ziet jouw bank eruit?

Een bank als echte eyecatcher, of meer als functioneel meubelstuk? De keus tussen deze twee heeft invloed op de uitstraling van je bank. Wanneer je de bank niet te veel in het oog wilt laten springen, is het belangrijk dat je kiest voor een neutrale kleur. Je kunt de bank dan stylen met kussens en accessoires in dezelfde tint. Heb je veel lef en hou je van kleur? Kies dan voor een bank met een in het oog springende kleurrijke stof. Zorg wel dat de rest van je interieur daar goed op af is gestemd, anders oogt het al snel rommelig.

Bewaren

Reageer

 • Ellen
  20 november 2016

  Hallo
  Wat vind ik het toch mooi bij jullie. Ik woon in noord-Holland en ben twee jaar terug op vacantie gegaan in jullie buurt,om een kijkje te nemen in jullie prachtige zaak.
  Maar hoe kan ik vanuit N-H gebruik maken van jullie advies en raad? Ik wil graag een andere bank, en daarnaast wat meer sfeer in mijn huiskamer.Mijn basis is oké .
  Kon een van jullie maar even "in en uit" lopen bij mij. Misschien moet ik toch nog n keer jullie kant op?
  Groet Ellen

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  29 november 2016

  Dag Ellen,

  Leuk dat je zo enthousiast bent. Voor een goed advies raden wij je echter aan om ons toch een keer te bezoeken. Wij hebben hier alle middelen voorhanden om je goed en afdoende te kunnen adviseren.

  Welkom !!

  Beantwoorden
 • Laura
  1 december 2016

  Goedendag, ik heb een vraagje. Hebben jullie stylistes een bepaalde opleiding gevolgd?
  Groet Laura

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  22 december 2016

  Dag Laura, bedankt voor je vraag. Al onze stylistes hebben een gedegen opleiding gevolgd maar hebben vanzelfsprekend ook zelf hun eigen inbreng in het geheel. Wel zijn het stuk voor stuk geboren stylistes, het zit als het ware in hun genen. Bel gerust voor meer informatie.

  Beantwoorden