Sfeervolle badkamer = lekker relaxen - Mart
Home / Stories / Sfeervolle badkamer = lekker relaxen

Sfeervolle badkamer = lekker relaxen

Stoere, basic badkamers. Niet te veel tierlantijnen, weinig gefröbel, niks meer, niks minder dan een badkamer. Ik ben er helemaal weg van. Het plaatje van zo’n badkamer is namelijk ontzettend mooi en rustgevend en het ziet er bij voorbaat al lekker opgeruimd uit!

Marokkaanse tegels

Badkamers waarin met wit, grijs en zwart is gewerkt vormen een prachtige basis voor een stijlvolle ruimte. Want met deze kleuren gaat het eigenlijk nooit mis. Saai? Welnee. Wanneer je kiest voor bovenstaande tinten kun je, om toch een eyecatcher aan de ruimte toe te voegen, een bijzondere vloer laten leggen. Zoals oude, Marokkaanse tegels, terrazzo, betonstuc of hout. En in plaats van de standaard badmat: een kelim staat geweldig op je badkamervloer.

Eiken balken

Ga je rigoureus verbouwen? Overweeg dan eens om oude, eikenhouten balken toe te passen in de natte ruimte. IJzersterk en ze hebben een uitstraling om van te watertanden! Frank Pouwer (www.frankpouwer.nl) heeft een heel groot assortiment oude eiken balken op voorraad. Die staan niet alleen prachtig in de badkamer maar ook in de rest van je huis!

Hippe tegels

Voor de wanden heb je ook voldoende mogelijkheden om er helemaal jouw ruimte van te maken. Betonnen muren zijn erg trendy en goed schoon te houden. Maar helemaal van nu (de hippe Amsterdamse bars zijn er mee vol getegeld) zijn de klassieke metrotegels. De wanden van boven tot onder betegelen, inclusief het bad en wie het net even anders dan anders wil doen, betegeld zijn muur er verticaal mee. Het klinkt misschien wat koud allemaal, maar als je dit combineert met juiste accessoires en details van hout, brons, koper of gietijzer…Geloof me, het wordt een plaatje!

Badkamers-6

Fijne zepen

Over accessoires gesproken, probeer het in de badkamer eenvoudig en sober te houden. Een of twee objecten geven deze ruimte vaak al een heel eigen sfeer. Een grote, houten schaal met een paar mooie stukken zeep, bijvoorbeeld van B-Natural (www.b-natural.nl) doet het altijd goed.

Superstijlvol!

Een ladder als handdoekenrek, een mooie, oude plank (in plaats van het rekje) over je bad voor je zeepjes of een kop thee. En in plaats van een kast kun je ook kiezen voor een houten bankje om je handdoeken op te leggen. Naturelkleurige bakken, rieten manden en een stoere waszak, het pas allemaal in de sobere en super stijlvolle badkamer!

(Bronnen: foto 1: houzz.com, foto 3: deco-cool.com )