Woontrend 2014: Landelijke eenvoud - Mart
Home / Stories / Woontrend 2014: Landelijke eenvoud

Woontrend 2014: Landelijke eenvoud

Maak een lange wandeling door de natuur en alle stress en drukte glijdt van je af. Het rustgevende effect van de fluitende vogels, de frisse wind door je haren en de geur van hout en dennen. Interieurontwerpers zijn het er daarom helemaal over eens; ook dit jaar laten ze zich leiden door de authentieke, ambachtelijke vormgeving van de landelijke woonstijl. 

Met wollen dekens, linnen lakens, handgemaakte houten meubelen, stoere linnen gordijnen, oude schommelstoelen en patchworkkleden op oude houten vloeren wordt het oergevoel van de natuur weer helemaal in huis gehaald.

Handgemaakte materialen

Stap een oude boerderij of chalet binnen en je voelt het; dezelfde rust als in de natuur. Eenvoudige, authentieke voorwerpen en natuurlijke materialen als hout, linnen, touw, katoen en wol zorgen voor een heerlijk ‘oergevoel’ in je interieur.

Ook de nieuwe collecties behang, textiel, meubelen en verlichting zijn vaak handgemaakt van natuurlijke materialen. Heel bijzonder is het nieuwe houtbehang van Nobilis. De ruwe, oude planken laten je woonkamer direct op een authentiek chalet lijken. Op de vloer gelukkig geen modder of mos, maar een folkloristisch patchworkkleed met folkloristische dessins.

 

Doorleefde look

In deze nieuwe trend is overigens weinig ruimte voor dessins. Vaak zijn de kleuren eenvoudig en neutraal. Je ziet echter vaak wel opvallende structuren en ‘geïntegreerde’ patronen zoals doorgestikt, geknoopt, gevlochten, geweven of gevouwen. De accessoires zijn ook eenvoudig en zonder poespas. Een houten kistje als kastje, aardewerk, een eenvoudig houten laddertje, een stilleven van een oude lampetkan en schaal en oude of gerecyclede objecten, voor de definitieve doorleefde look.

Trendkleuren

Misschien wel de hipste kleuren voor het aankomende woonmodeseizoen zijn zeeschuimgroen en mint. Je kunt dit prachtig combineren met de zachte zandtinten, zoals Putty, Clay of Pebble van het merk Painting the Past.