Muurinspiratie 6 tips - Mart
Home / Stories / Muurinspiratie 6 tips

Muurinspiratie 6 tips

FOTO: Trendspanarna.nu

Muurbloempjes

Elk huis kent van die lege plekjes, waar je eigenlijk nog altijd iets wilde ophangen. Zo’n kale muur verdient een goede make-over. Klok, lamp, plank of verf, alles kan! We geven je zes unieke ideeën om je muur op te vrolijken met muurdecoratie en je huis nog leuker te maken.

1. Natuurlijke eenvoud

De natuur is voor mij altijd een grote bron van inspiratie. Elke bloem, elk blad, met zijn fijne structuur en perfecte kleur; het zijn stuk voor stuk kunststukken. Kunststukken die een ereplaats verdienen. Neem de varen. Simpel in zijn natuurlijke eenvoud. Een paar dagen drogen tussen een paar oude kranten, een eenvoudige lijst eromheen en je kunt hem voor altijd bewonderen.

2. Kleur

Een ander kleurtje op de muur, en je woonkamer verandert totaal van karakter.
Zo laat de kleur groen ons vitaler en energieker voelen, niet zo gek dus dat ‘ie vaak wordt toegepast in de woonkamer. Bovendien is het de ideale tint om binnen met buiten te verbinden. Mix ‘m eens met blauw – een kleur met een ontspannende en kalmerende reputatie – en je hebt het beste uit twee werelden.

FOTO: Cartecolori.com

3. Kunst

Jouw stijl is uniek. Dat zie je terug in je huis. In je meubels, in de kleuren die je gebruikt en in de keuze voor bepaalde accessoires. Kunst gaat een stap verder. Met kunst laat je zien wat je passie is, welk gevoel je meedraagt. Kunst zegt iets over jezelf. Een mooi kunststuk verdient dus een ereplaats. Tip? Kijk eens op de website van kunstenares Margo van Erkelen. In de nieuwe Mart Magazine nemen we een kijkje in haar huis, en vertelt zij ons alles over haar passie; kunst. Leuk als voorproefje.

Muurinspiratie pauw aan muur

Foto: Margo van Erkelens

4. Bord voor je…

Soms loop je zomaar ineens tegen zo’n pareltje aan; een prachtig handgeschilderd bord. Zo’n exemplaar waar je uren naar kunt kijken. Ik zeg; direct meenemen. Verzamel een paar van die mooie exemplaren, en zet ze in een bordenrek tegen de muur. Natuurlijk kan er altijd een mooie broodplank, een dienblad of serveerschaal tussen. Helemaal jouw keus.

Foto: VTwonen

5. Klein museum

Gek op verzamelen? Maak je eigen museum. Met de mooiste stukken in houten lijsten aan de muur. Mooie hoeden, speciale herinneringen, een collectie vlinders. Het kan allemaal. Uitstallen maar die verzameling. En net zolang schuiven tot je er blij mee bent.

Foto: Interiorinsider

Foto: Etsy.com

6. Behangstickers

Behang doet wat verf niet kan. Net doen of een muur van beton is, of van houten planken. Vind je dat net teveel van het goeie? Begin dan eens met een mooie behangsticker. Ze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten; een paar simpele stippen, tot een volledig kunstwerk aan je muur. Ook leuk voor in de baby- of kinderkamer.