Kerst in landelijke stijl! - Mart
Home / Stories / Kerst in landelijke stijl!

Kerst in landelijke stijl!

Nu de feestdagen weer in aantocht zijn, is het tijd de kerstversieringen weer uit de kast te trekken. Een heerlijke tijd vol warmte en gezelligheid. Maar ook een tijd waarin je weer lekker creatief aan de slag kunt in huis!

Met een dikke jas en een paar regenlaarzen aan het bos in, op zoek naar hulsttakken en dennengroen. Daarna onder het genot van een kop warme chocolademelk en knapperige kerstkransjes de handen uit de mouwen. Met wat fijn ijzerdraad om te binden, een grote basiskrans van stro en een paar kleine sterappeltjes knutsel je binnen een middag een sfeervolle kerstkrans als warm welkom aan de deur. Hang hem op met een groot rood lint en voilà, de kerstsfeer is er. Leuk idee; vlecht, als het mogelijk is, een lichtsnoer in de krans. Dat geeft de krans direct een extra knusse uitstraling. 

Kerst

Met wat warmrode en witte accenten tover je ook de rest van je interieur binnen no time om tot een echt kersthuis. Een klein groepje rode krukjes met lantaarns, een paar rode appels in een schaal en een paar grote takken met rode besjes in een aardewerken pot. Zo kunnen kleine veranderingen al een groot effect hebben. Prachtig voor op de eetkamertafel; meng twee bossen rode en witte amaryllissen in een bloempot en schik er een paar bessentakken tussen. En je kunt de feestdagen helemaal in sfeer tegemoet.

Kerst

Kerst in landelijke sfeer

Ga ook eens aan de slag met het combineren van zilver- en koperaccenten. Met een paar grote kerstballen in een oud houten schaal of een oude zilverkleurige puddingvorm als bloempot creëer je gegarandeerd een feesteffect. 

(Bronnen beelden: Showhome, interieurinspiratie en Riverdale)