Groen, groener, groenst - Mart
Home / Stories / Groen, groener, groenst

Groen, groener, groenst

Ik heb ze eindelijk gespot; die kleine, groene sprietjes, die ondeugend boven de grond uitsteken. Klaar om hun paarse en witte knopjes elk moment te openen. 

Op het moment dat ik ze zie, begint het voorjaar. Terwijl anderen nog onder warme kleedjes dicht bij de kachel kruipen, zet ik enthousiast mijn ramen open en haal de eerste bloembollen, takken en tulpen in huis. Want bij het voorjaar hoort groen.

Gelukkig ben ik niet de enige in mijn enthousiasme voor dit frisse jaargetijde. De nieuwe Ariadne at Home staat al vol met ‘groene’ sfeerplaatjes. Reden genoeg voor mij om ook eens op zoek te gaan naar groene interieurs.

Groen

Lik groene verf

Volgens de nieuwste trends kun je groen op verschillende manieren in huis halen. Allereerst is er natuurlijk die heerlijke verfpot. Altijd klaar om je huis van een frisse lik verf te voorzien. Misschien wel wat overenthousiast, maar van bladgroen wordt je gewoon harstikke vrolijk. Een vergrijsde eucalyptustint werkt overigens rustgevend. Wat minder fel, maar perfect geschikt voor een slaapkamer.

Blad- en bloemmotieven

Zachte wollen dekentjes en grof gebreide plaids maken plaats voor stoffen met fijne blad- en bloemmotieven. Helemaal hip zijn de zogenaamde botanische prints. Met zo’n herbarium in je woon- of slaapkamer voel je je helemaal een met de natuur. Combineer dit met eenvoudige, lichte kleuren en je hebt een prachtige voorjaarskamer.

Groen

Groen Groen

Bloemen

Bloemen doen het altijd goed in een voorjaarsinterieur. Vooral de prachtige kastanjetakken met hun grote knoppen en tere magnoliatakken doen het goed. Zet een paar simpele takken in een grote oude weckpot en je haalt het groen zo in huis. Probeer ook eens wat anders; zet een robuuste tak in een fijne vaas, of speel met een fragiele twijg in een massieve kruik. Je zult zien dat het contrast heel verrassend uit kan pakken.

Groen, groener, groenst Groen groener groenst

Gordijnen

Haal die zware overgordijnen maar weer van de roede. Het is tijd voor licht in je kamer. Omdat de avonden nog vrij vroeg vallen, is het wel prettig om je lekker op te kunnen sluiten in je woonkamer. Lichte gordijnen of een transparante in-between bieden uitkomst. Zo’ in-between filtert overigens ook prachtig het licht.

 Groen

Servies

Botanische prints geven een heerlijk natuurgevoel. Als je dit gevoel in je hele huis wilt laten terugkomen, kun je kiezen voor een ‘groen’ servies. Je kunt tegenwoordig overal bordjes en bekers komen met de meest prachtige (handgeschilderde) botanische prints. Een echte blikvanger op je tafel.

Geniet van het voorjaar!