Een koninklijk interieur - Mart
Home / Stories / Een koninklijk interieur

Een koninklijk interieur

Als er één dag is waarop oranje mag, is het koningsdag. Op deze dag staat de warme en sprekende kleur niet alleen centraal in ons land, maar ook in ons interieur. Fijne koningsdag!

Warm oranje

Oranje is een warme, uitnodigende en dynamische kleur. De kleur is zo sprekend dat je goed moet nadenken hoe je hem toepast in je interieur. Pas goed op dat de kleur niet gaat overheersen. Aardetinten als terracotta vormen een eenheid met de andere kleuren in de ruimte, terwijl feloranje juist alle aandacht opeist. Maar feit blijft: een oranje interieur is hip.

oranje oranje

Retro

In de jaren ’60 was oranje dé interieurkleur. Dit kwam vooral omdat de kleur stond voor sociale vrijheid. Je kon de kleur werkelijk overal terugzien; in alle accessoires, zoals lampen, voorraadblikken, serviesgoed en telefoons, maar ook in de meubelstukken zelf, zoals de stoelen en banken. Ook had het behang vaak oranje details.  

Tegenwoordig zijn we wat voorzichtiger met oranje. Ondanks dat de kleur vrijheid en positiviteit uitstraalt, is het een kleur die om begrenzing vraagt. Als je oranje wilt gebruiken is het wel belangrijk om een goede balans te zoeken in het geheel van de uitstraling van de ruimte. De kleur kan namelijk al snel gaan overheersen. Een paar mooie oranje accessoires geven je interieur echter een prachtige kleurenboost.

oranje

oranje

Plezier

Naast plezier straalt de kleur ook warmte uit. Zolang je niet teveel oranje gebruikt krijg je er een fijn gevoel van en is de kleur geschikt voor de woonkamer, keuken en badkamer. Pas op met hele muren oranje verven, maar begin eerst eens met een paar accessoires!

oranje oranje kleur

Oranje combineren

Wil je oranje combineren met andere kleuren? Gebruik dan vooral rode en gele tinten. Donkeroranje gaat ook heel goed samen met bruin.

(Bronnen: zimbio.com, pinterest.com, flickr.com, housetohome.com)