Dromen bij een inloopkast - Mart
Home / Stories / Dromen bij een inloopkast

Dromen bij een inloopkast

Oké, ik weet het. Het onderwerp is misschien wat te hoog gegrepen, maar toch blijf ik erdoor gefascineerd: de inloopkast. 

Voor iedere vrouw, maar zeker voor degenen onder ons die gek zijn op mode, dé grote droom. En wie weet, als ik nog lang genoeg door blijf dromen, en vooral hard blijf werken wordt het nog eens werkelijkheid. Maar voor nu houden we het maar gewoon op een hele mooie droom. Droom je met me mee?

Als klein meisje kon ik er al niet genoeg van krijgen; schoenen. Vooral die prachtige, hooggehakte open exemplaren, net een beetje té kitsch, doen het goed bij me. En dat is nu precies waar het allemaal begint. Want een grote voorkeur voor mooie schoenen, eindigt altijd bij veel te veel schoenen. En vooral bij veel te weinig ruimte. In het begin beperkte mijn voorraad zich tot dat ene plankje in het schoenenrek dat al snel te klein was. Vervolgens claimde ik een volgende plank en korte tijd (denk eerder in weken dan in maanden) werd ook de derde plank bezet door enkele exemplaren die ik echt niet kon laten staan, omdat ze “zo extreem waren afgeprijsd…”

Inmiddels staat ook de onderste plank van de kledingkast vol, vind je de schoenen onder mijn bed en staat er zelfs nog een onuitgepakte doos naast mijn kledingkast. Hoog tijd voor een mooie inloopkast. Want, manlief, dat gun je je lieve vrouw toch wel. Of niet? Niet dus. Hoewel het gunnen er nog wel inzit, is het meer het gebrek aan ruimte dat mijn droom verhindert. Niet dat ik een klein huis heb, of een te kleine slaapkamer, maar het is meer mijn droom die meer ruimte inneemt dan elk ‘normaal’ familiewoonhuis kan dragen. Dus leg ik me er maar bij neer en beperk ik mijn droom tot achter mijn computer.

inloopkast

Super-de-luxe

Oké, ik ben het met je eens. Deze inloopkast is wel top of the bill. De grote glazen schuifwand geeft een prachtig kijkje in deze luxueuze kast, zodat je nog meer een gevoel van overdaad krijgt. Het strakke, brede bed voor de schuifwand lijkt me overigens niet zo praktisch. Op die manier wordt de inloopkast meer een ‘over-het-bed-in-spring-kast’, wat niet helemaal de bedoeling is. Maar al met al een fantastische kast. Een droom van iedere vrouw.

inloopkast

Doe maar gewoon…

Wist je dat deze gave inloopkast stiekem een product van Ikea is? Zou je niet zeggen hè? Maar met wat passen en meten, maak je van een kleine ruimte een prachtige luxe inloopkast. Het bijzondere aan deze kast vind ik dat hij je uitnodigt om op je gemak een kijkje te nemen. De doorloop naar de slaapkamer zorgt voor een gezellig en warm effect. Leuk idee voor als je nog een kleine ruimte overhebt.

inloopkasten

inloopkasten

Shopping queen

Deze kast is ideaal voor de shopping queens onder ons. De kast is ruim en licht opgezet, en heeft, net als in de luxere winkels, deurtjes met ramen waarachter je mooiste sieraden, tassen of schoenen zijn uitgestald. Door de luxe uitstraling, zul je waarschijnlijk elke ochtend wat langer blijven hangen dan nodig is. Dus voor de dames die kiezen voor deze mooie inloopkast; zet de wekker op tijd!

(Bronnen achtereenvolgend: pictures-of-luxury.tumblr.com, ikea.com, mfrederick.com, mydomaine.com)