Verliefd op jaren dertig cottage! - Mart
Home / Binnenkijkers / Verliefd op jaren dertig cottage!

Verliefd op jaren dertig cottage!

Verliefd op jaren dertig cottage!

Toen ze vijfentwintig jaar geleden hun eerste stap in het te koop staande huis zetten, werden Netty (65) en Kees (67) de Groot op slag verliefd op de woning met z’n vele originele details, een geweldige tuin én het achterstallige onderhoud.

Zodra ze de sleutel hadden gekregen, pakten ze hun nieuwe huis van onder tot boven aan. Er werd een nieuwe keuken geplaatst, een nieuwe badkamer, muren werden weggehaald en de indeling werd volledig omgegooid.

Licht en vrolijk

Netty leidt ons rond en vertelt en passant dat ze eigenlijk op het punt staan hun hele huis opnieuw te gaan inrichten. “We zijn bij de zolder gestart, die inmiddels een metamorfose heeft ondergaan. Het is een prachtige werkruimte geworden, spierwit met een strak bureau, echt fantastisch! En nu zijn de overige ruimtes aan de beurt. Licht en vrolijk moet het gaan worden.”

Interieurcocktail

Rondlopend door haar huis kunnen we ons goed voorstellen dat Netty en Kees hier destijds als een blok voor vielen. Het is charmant, warm en gezellig. De sfeer van het interieur laat zich het best omschrijven als een cocktail van koloniaal, romantisch en Gustavian, een stijl die zich goed laat combineren met antiek en klassiek. En de witte banken en fauteuils sluiten weer naadloos aan op de overige houten en rattan meubelen.

Eigen smaak en ideeën

“Bij het inrichten ga ik altijd uit van mijn eigen smaak en ideeën. Ik ga heel graag woonshoppen, bijvoorbeeld in Den Haag op de Denneweg en de Frederikstraat of op de Haagse antiek- en brocantemarkt. In Amsterdam is de Cornelis Schuytstraat geweldig en ook Laren is een fantastisch winkeldorp. Ik lees heel veel woonbladen om inspiratie op te doen en struin graag bijzondere adresjes af.”

Kader

Netty de Groot runt een interieurgroothandel. Sinds kort is haar collectie te zien in de showroom van Mart Kleppe! Een voorproefje vindt u op www.nettydegroot.nl