Stoere stijl in nieuwbouwhuis - Mart
Home / Binnenkijkers / Stoere stijl in nieuwbouwhuis

Stoere stijl in nieuwbouwhuis

Stoere stijl in nieuwbouwhuis

Martine woont met haar echtgenoot Kees, dochter Maxime en zoon Robin in hun geboortedorp Giessenburg. Het gezin woont in een hoekwoning uit de jaren negentig waar ze aan de achterzijde openslaande deuren en een erker hebben geplaatst. Het huis oogt van binnen in niets op wat je verwacht als je voor de voordeur staat. “Mensen zijn vaak verrast als ze hier voor het eerst binnenkomen. Ze verwachten niet dat je deze landelijke, stoere sfeer in een nieuwbouw kunt creëren.”

Op pad…
Ze doorkruist heel Nederland, en soms ook België, op zoek naar leuke dingen voor in huis. “Afstanden zeggen me niets. Regelmatig plan ik een winkeldag met vriendinnen. Dan bezoeken we alleen maar interieurzaken.” En via een vriendin kwam ze ook bij Mart Kleppe terecht.

“Ik was zo verrast! Ik ben sowieso een liefhebber van stijlkamers, dus wat dat betreft kon ik bij Mart mijn hart al ophalen. Dus bij Mart heb ik al heel wat gekocht: kandelaren, houten schalen, plaids. En op mijn verlanglijstje staat nog die ene, stoere, sobere bank voorzien van een mooie linnen stof. En eigenlijk ook een van de fauteuils…”

Balkenplafond
“Ik heb het geluk dat Kees een mooi huis net zo belangrijk vindt als ik. Hij gaat niet alleen gezellig mee interieurshoppen, hij heeft ook flink geklust in huis en de mooiste dingen gemaakt. Zoals de keuken, het balkenplafond in de woonkamer en de shutters in de erker, hij draait er zijn hand niet voor om.”