Stadshuis met boerderijsfeer - Mart
Home / Binnenkijkers / Stadshuis met boerderijsfeer

Stadshuis met boerderijsfeer

Stadshuis met boerderijsfeer

Eigenlijk waren Sylvia en Henk Kleinlugtebeld op zoek naar een authentiek, oud boerderijtje. Maar door verschillende omstandigheden lukte het de Dalfsenaren maar niet om de koop rond te krijgen. Vanaf die tijd zette het stel de knop om en koos voor een grondige aanpak van hun ‘oude’ huis. Iets waar ze tot op de dag van vandaag geen spijt van hebben.

“Het is nog niet helemaal klaar hoor,” verwelkomt Sylvia me hartelijk, bijna verontschuldigend. “Er zijn nog zoveel kleine dingen die afgemaakt moeten worden. Als je eenmaal begint aan een verbouwing, lijkt het nooit op te houden.” Ze lacht en loopt voor me uit naar de keuken. Terwijl ze de koffie aanzet, vertelt ze: “Omdat we eigenlijk op zoek waren naar een oud boerderijtje, hebben we besloten die sfeer een beetje terug te brengen in ons huis. Dat zie je goed aan deze grijze, houten keuken. Met deze keuken ontstond er direct een soort ‘boerderijsfeer’.” Ze wijst naar de enorme eetkamertafel, die direct naast de openslaande deuren staat. “Zoals in oude boerderijen is de keuken het centrum van het huis. Ik ben dol op koken. Familie en vrienden schuiven hier dan ook regelmatig aan, om samen gezellig te dineren. Iets waar ik altijd al van heb gedroomd.”

Eikenhouten spanten

Met de koffie in onze hand lopen we gezellig kletsend door het middengedeelte van het huis richting de open woonkamer. Wat gelijk opvalt is het hoge puntdak, bekleed met prachtige oude eiken spanten. ”Dit is het gedeelte dat tijdens de verbouwing aan ons huis is gebouwd. Eén van mijn wensen was een hoog puntdak, voorzien van een authentiek houten plafond. Door het hoge plafond te combineren met de aanwezigheid van diverse raampartijen hebben we een enorme lichtinval in deze kamer. Ook weer iets wat doet denken aan een oude boerderij.”

Woonwensen

Hoe ze bij Mart zijn gekomen? “Toen we ons huis verbouwden, besloten we gelijk helemaal opnieuw in te richten. Hét moment om al onze woonwensen uit te laten komen. We warenal een aantal keer bij Mart langs geweest en wisten we dat dat dit de winkel is waar we helemaal zouden slagen: de stijl en accessoires sloten helemaal aan bij onze eigen ideeën.  Bovendien waren we bijzonder gecharmeerd van de ongecompliceerde en enthousiaste manier waarop Margreet ons hielp.

Basic

Omdat we vooral van ‘basic’ houden, is het huis vooral ingericht met lichte, natuurlijke tinten gecombineerd met natuurlijke materialen, zoals hout, linnen en natuursteen. Door de basis tijdloos te maken, kan ik het jaar door blijven combineren met verschillende kleuren accessoires. Ideaal om je interieur aan te passen aan de verschillende jaargetijden en trends.”