Ode aan kleur! - Mart
Home / Binnenkijkers / Ode aan kleur!

Ode aan kleur!

Ode aan kleur!

Vier jaar geleden kochten Jan en Rian een oude boerderij. Ze braken de woning af en lieten er een strak-landelijk huis voor in de plaats bouwen, waarbij ook verschillende boerderijelementen, zoals een voor- en achterhuis en gepotdekselde muren, op een subtiel mooie manier werden toegepast. Het nieuwe interieur zorgde voor de puntjes op de i. “Dit huis past als een jas!”

Jaren geleden begeleidde Jan de bouw van zijn eigen bedrijfspand. Dat beviel hem zo goed dat hij niets liever wilde dan ooit zijn eigen huis ontwerpen en bouwen.” Het stel kreeg die kans toen de oude boerderij, net even buiten het dorp, te koop kwam. Na een lang aankooptraject kon het stel eindelijk aan de slag. Uitgangspunt van het hele ontwerp was de keuken, een eikenhouten exemplaar van Tieleman uit Middelharnis: Dé grote droom van Rian. “De keuken vormt de centrale plek in huis. Elke zondagavond schuift de hele familie met aanhang aan de grote kloostertafel in deze prachtige ruimte met uitzicht op de dijk. Een heerlijk moment.”

Kleur!

Wat direct opvalt is dat in het interieur van Jan en Rian kleur de boventoon voert. “In ons vorige huis hadden we ook kleur in ons interieur, dat wilde ik hier weer. Hoe somber het weer ook is, van een kleurrijk interieur word ik direct blij.” De meubels in de roze-auberginekleurige tv-hoek stralen dan ook energie en enthousiasme uit. Samen met de Oosterse, gele kast vormen de loungebank en oorfauteuil een dynamisch geheel. Ook de keuken doet kleurrijk aan. “De roze bekleding van de banken en stoelen is een industriële stof. Dus met een sopdoek haal je vlekken zo weer weg. Erg handig”, aldus Rian.

Zwart metalen kozijnen

Naast de kleurrijke inrichting zijn de zwartmetalen kozijnen die toegang tot de woonkamer en de hal en grote entree een waardevolle aanwinst. “Door de bijzondere combinatie van de oude klinkertjes op de vloer, eikenhouten spanten in de dakconstructie en de kozijnen creëer je een prachtige doorkijk richting de tuin. Iets waar we nog elke dag van genieten.”

Louter positief

Hoe ze bij Mart terecht zijn gekomen? Rian: “Via een advertentie in de Seasons. De uitstraling van de advertentie en de sfeer in de showroom sprak ons direct aan. Bovendien werden we zo leuk ontvangen dat we besloten een afspraak met Margreet te maken.” Tijdens het tweede bezoek maakte Margreet een interieurplan en gaandeweg ontstond het interieur dat Rian voor ogen had. “Ik ben louter positief over Mart en Margreet Kleppe. We zaten op een lijn, de begeleiding is persoonlijk en Margreet kwam nadat alles was gebracht nog langs om het huis af te stylen met accessoires. Super!”