Monumentale woning - Mart
Home / Binnenkijkers / Monumentale woning

Monumentale woning

Monumentale woning

Twintig jaar geleden verhuisden Sylvie en Emiel naar Verenigde Staten, waar ze naar volle tevredenheid woonden. Tot Sylvie vorig jaar van haar werkgever een baan in Nederland aangeboden kreeg. Het stel had wel zin in een nieuw avontuur en ging op Funda rondkijken naar een geschikte woning. In Gouda stuitten ze op huj droomhuis: een prachtig monumentaal pand, het Vergulde Calff genaamd. Welkom in het herenhuis van Sylvie en Emiel!

De prachtige ligging aan één van de mooiste havens van Gouda, sprak het stel direct aan. Zeker in combinatie met het bijzondere monumentale karakter van de woning uit 1570 en de complete renovatie die het huis al had ondergaan, aldus Sylvie. “Ieder detail was aangepakt, hersteld of in stijl vernieuwd en bovendien was het helemaal onze smaak.”

Interieurontwerp

Omdat ze nog in de Verenigde Staten woonden, vloog het stel regelmatig heen en weer om alles rondom de aankoop van hun woning te regelen. Bovendien moest er een compleet nieuw interieur geregeld worden, omdat hun woning aan de andere kant van de oceaan ook in hun bezit bleef. “Na een dagje woonwinkelen op een meubelboulevard kwamen we doodmoe, doodongelukkig thuis, zonder ook maar iets te hebben gekocht.” Aldus Sylvie. Dus besloot het stel gericht op internet internet op zoek te gaan naar interieurwinkels waar ze voor een totaalplaatje terecht konden én waar ze hun stijl en smaak verkochten. Zo kwam Emiel op de website van Mart Kleppe terecht. Zonder een afspraak te maken reden ze naar Apeldoorn, raakten in gesprek met Margreet, die voor hen een interieurontwerp maakte. “Het voelde goed. Zij begreep wat wij zochten en we hebben daarom direct een aantal basisitems gekocht, zoals een eettafel en stoelen.”

Originele elementen

Al snel werd ook de rest van het interieur bij Mart aangeschaft. Omdat het echtpaar nog even naar hun buitenlandse woning ging, kreeg Margreet de sleutel zodat ze, als alle spullen waren binnen waren, het huis in Gouda in kon gaan richten. “Een week daarna arriveerden wij in ons nieuwe huis. Het was werkelijk prachtig! De werkkamer, met uitzicht op de gracht was sfeervol ingericht en de keuken helemaal in stijl aangekleed. Wat ons vooral aansprak was de bijzondere combinatie van originele elementen met moderne items. En dat zie je terug in het hele huis. Kortom, een huis zoals wij dat zelf ook zouden inrichten.”

Contemporary stijl

Emiel: “De contemporary stijl die Mart verkoopt, past prachtig bij dit huis en Sylvie en ik voelen ons daar ook goed in. En ondanks dat we de finishing touch min of meer uit handen hebben gegeven, voelt dit echt als ons huis. We zouden het zo weer op de manier doen.”