Monumentaal familiehuis krijgt nieuw interieur - Mart
Home / Binnenkijkers / Monumentaal familiehuis krijgt nieuw interieur

Monumentaal familiehuis krijgt nieuw interieur

Monumentaal familiehuis krijgt nieuw interieur

Vrienden vroegen zich destijds af was ze toch met zo’n groot huis moesten? Hun dochters zouden over niet al te lange tijd op kamers gaan en dan zouden ze daar zitten, met z’n tweetjes… “Het huis oogt misschien erg groot, maar het heeft binnen veel knusse ruimtes. En we hebben inmiddels kleinkinderen en dan is een groter heel erg fijn.”

Sfeerbepalend
Onze gastvrouw vertelt dat ze zo’n beetje alle woonbladen leest die te koop zijn. En dat zijn er veel! “Ik vind het leuk om binnen te kijken bij anderen en doe er inspiratie in op. En zo nu en dan zie ik een winkel waarvan ik denk: onthouden, dat kan nog van pas komen. Mijn man en ik zijn gehecht aan bepaalde interieuritems, stukken die bepalend zijn voor de sfeer en we niet zo maar zullen vervangen.”

Geen showroom
Maar na twintig jaar waren ze toe aan nieuwe meubels en besloten ze Mart Kleppe te bezoeken. “Daar waren we, met de hulp van Margreet, heel snel klaar. Zij wist combinaties te maken van de items die we wilden behouden en nieuwe meubelstukken. En ze snapte precies wat ik bedoelde toen ik zei dat het wel ons huis moest blijven en het geen showroom mocht worden.” Het huis en het interieur zijn nu volledig in harmonie en stralen een landelijke, gemoedelijke sfeer uit.