Waarom heb je eigenlijk een interieurstylist nodig? - Mart
Home / Stories / Waarom heb je eigenlijk een interieurstylist nodig?

Waarom heb je eigenlijk een interieurstylist nodig?

Foto: findabstractart.com

Ik? Een interieurstylist nodig? Nooit! Zeg nou zelf, met al mijn blogervaring, talloze binnenkijkers, eindeloos inlezen; als er een zou moeten weten hoe het zit, ben ik het wel. Ik wist welke richting ik met mijn interieur op wilde. De basiskleur was duidelijk, mijn smaak uitgesproken. Ik bedoel, stoer, kleurrijk, botanisch; hoe moeilijk kon dat nu zijn?

De basiskleur was duidelijk; dat werd olijfgroen. Maar toen ik de andere kleuren voor het huis moest kiezen, merkte ik ineens dat ik heel snel koos voor veilige, trendy kleuren, omdat ik precies wist hoe dat zou worden. Zou natuurlijk helemaal niet erg zijn, ware het niet dat ik meer wilde dan dat. Ik had me voorgenomen dat ik bij dit huis een ding moest voorkomen; dat mijn huis er precies zo uit zou zien als alle andere huizen. Het moest uniek worden, anders, kleurrijker en gedurfd. Maar hoe ging ik dat bereiken?

Trendy

Voordat ik verhuisde, had ik al talloze rondjes door de buurt gelopen om stiekem bij al die nieuwe bewoners naar binnen te gluren. Misschien kon ik inspiratie of nieuwe ideetjes opdoen, kreeg ik een lumineuze ingeving of zag ik iets wat ik nog nooit gezien had. Maar wat me vooral opviel, was dat de meeste mensen voor dezelfde soort inrichting kozen; een houten tafel met stalen poten, witte kuipstoeltjes, of misschien voorzichtig een kleurtje, wat groene accessoires en that’s it. Hoewel het er best heel erg leuk uitzag, mistte ik vaak de identiteit, het unieke dat elk mens heeft, en dat als het goed is ook in je interieur terugkomt.

Matchen verschillende stylen

Het zette me aan het denken, en ik besloot dat ik dit traject niet alleen kon. Want om een unieke inrichting te krijgen, met zowel oude als nieuwe elementen, een mix van verschillende stylen en die allemaal te laten matchen? Daarvoor had ik hulp nodig van een kenner, een professional. En daar was Margreet.

Stap voor stap

Samen met Margreet ben ik aan de slag gegaan. Stap voor stap. We begonnen bij de kleuren van de (slaap)kamers. Wanneer ik voor een ‘veilige’ kleur, zoals grijs of groen ging, kwam Margreet met een ‘gekke’ tegenhanger, een kleur die ik nooit uit mezelf had uitgezocht. Voor de accessoires en meubelen gold precies hetzelfde; ik bedoel, wie kiest er nou uit zichzelf voor een tafel van 3,5 meter en zet er twee knalgoude stoeltjes bij ☺? Of die oude-oma-onderbroeken-kleur op de muur van Suus en Cien? Of wat dacht je van het spuiten van die mooie hanemandlampen in een snotgroengele kleur? Allemaal ideeën van Margreet.

Kindvriendelijk

Ok, het kostte even wat overredingskracht en wat verbeeldingsvermogen, maar ik moet je zeggen dat het resultaat perfect is. Bovendien is mijn interieur precies wat ik wilde; een uniek interieur dat helemaal bij ons past. Voor ons geen grijs op de muren, of veilige accessoires, maar opvallende kleuren, zonder dat het een kermis in huis wordt. Daarnaast is het interieur ook heerlijk kindvriendelijk gebleven, iets wat wel nodig is met twee pubers en een peuter in huis (met uitzondering van dit hele leuke bankje waar ik zelf een paar cactussen en een kaars op heb gezet ☺) Dus mijn advies: ga niet zelf aan lopen klungelen, al denk je er nog zoveel verstand van te hebben. Al leg je je plan maar voor als een soort second opinion, het levert je alleen maar winst op. Tenminste, dat is mijn ervaring.