Voorjaarsrust - Mart
Home / Stories / Voorjaarsrust

Voorjaarsrust

Foto: Eye-swoon

Na een maand lang allerlei kerstspullen uit de kast te hebben gehaald, is het nu tijd om je huis weer een fijne ontspannen en rustige plek te maken. Even de focus op je gezin, en op je huis. 


Foto: forwoodart

Rustige kleuren

Ook al ligt er nog een heerlijk pak sneeuw -cadeautje denk ik zo- het voorjaar is toch echt in zicht. De eerste sneeuwklokjes steken hun kopjes al boven de sneeuw uit en ook de narcissen zijn druk bezig om zich boven de grond uit te werken. Met dit heerlijke jaargetijde in zicht, wordt het tijd om weer even kritisch naar de kleuren in je huis te kijken. Want een rustig huis, begint met rustige kleuren. Met een kleurenpallet van wit, grijs, beige en een toefje groen, ben je al een heel eind op weg. 


Foto: Poppy-talk

Grassen

Waar we in december nog potten vol met kleurrijke bloemen tevoorschijn trokken, zijn in februari een paar subtiele grasjes is genoeg. Ik moet je eerlijk zeggen, dat ik vaak even naar de sloot in de buurt ga, om een paar mooie grassen af te knippen en deze in een pot of vaas te zetten. Het voordeel van grassen is dat ze ontzettend lang goed blijven. Dus niet alleen mooi, maar ook eens lekker voordelig. 


Foto: Linenbeauty

Takken

Katoentakken, takken met wilgenkatjes, of de takken uit de appelboom die gesnoeid worden. Het is de ideale tijd van het jaar voor deze decoratie. Takken staan altijd mooi en rustig in je huis. Door ze even op water te zetten, zorg je er bovendien voor dat de knoppen snel openspringen. Dé manier om het voorjaar in huis te halen dus. 


Foto: Linenbeauty

Linnen

Een van de mooiste rustieke stoffen is linnen. Met linnen haal je de rust in huis. Denk aan een mooi linnen tafelkleed of dekbedovertrek. Wist je trouwens dat linnen je heerlijk warm houdt in de winter en koel houdt in de zomer? Niet strijken trouwens, want juist in z’n puurheid is deze stof op z’n mooist. 


Foto: Lily-rose

Droogbloemenkrans

Ik noemde het in mijn vorige blog al; de droogbloemenkrans. Je hebt tegenwoordig echt fantastisch mooie kransen te koop van droogbloemen. Droogbloemen zijn een supercombinatie met linnen trouwens.