Verplicht thuis... - Mart
Home / Stories / Verplicht thuis…

Verplicht thuis…

Foto: fotki.yandex.nu

Lege agenda

Een volle agenda. Met werkafspraken voor het maken van binnenkijkreportages, shoppingroutes, beursbezoeken. En privéafspraken natuurlijk. Op bezoek bij oma, bij vrienden borrelen, broer en schoonzus met kinderen komen eten, even bij ma langs voor een kop koffie…en dan gaat er zo maar een streep door al die afspraken en ben je thuis. Alleen, met je partner, kinderen of in een andere gezinssamenstelling.


Foto: woonstijl.nl

Extra comfort

Voor wie net als ik graag mensen over de vloer heeft, regelmatig vrienden of vriendinnen van de kinderen te logeren heeft, een familiemens is of het gewoon fijn vindt om zo nu en dan even bij de buren langs gaat voor een praatje, is het wennen dat we nu aan ‘social distancing’ moeten doen. Nu we zo veel mogelijk thuis moeten blijven, is het nog belangrijker dat je huis extra aangenaam is. Met comfortabele zitplekken, een grote bank waar je op kunt relaxen of waar misschien wel een bordspel op kan worden gespeeld. Een fijne leeslamp, wat extra kussens, tijdschriften en wat lekkers binnen handbereik.


Foto: alti.diydecors.club

Bloemenkas

Er wordt in veel huizen (en tuinen) heel creatief omgegaan met het verplicht thuis zijn. Tijdens een wandeling met onze hond in het park word ik bijgepraat (op gepaste afstand) over hoe men zijn tijd door komt.. Er wordt geschilderd, gemusiceerd, gebeeldhouwd, de buurman maakt nu eindelijk eens die bloemenkas waar zijn vrouw het al jaren over heeft. Die aardige dame van verderop wordt in oktober oma en heeft de naaimachine alvast van zolder gehaald. Er wordt gebreid, gecomputerd, bijgepraat via de telefoon of FaceTime en online school gevolgd. En er wordt stil gestaan bij de gebeurtenissen van de afgelopen dagen.


Foto: thevangifts.com

Meubels worden ziteiland

Netflix draait ‘overuren’ las ik. Heerlijk, zo’n thuisbioscoop. Wanneer ons gezin er dan eindelijk uit is wàt we gaan kijken, kiest iedereen zijn favoriete plek. We creëren als het ware een ziteiland met onze meubels, ideaal om genoeglijk met elkaar op weg te kruipen. Bij ons wordt de laatste tijd ook veel meer gebruik gemaakt van de badkamer. “Ik ga straks in bad!” wordt er onder het eten al geroepen om er vast zeker van te zijn later op de avond even afstand te kunnen nemen van de rest van het gezin. Het bad loopt vol, wat olie in het water, een stapel tijdschriften op het krukje ernaast…Het is heerlijk om in deze stressvolle tijden toe te mogen geven aan de verleiding van een avond (of een uurtje) relaxen.


Foto: badkamerfactory.nl

Druk-druk-druk

Leek het een paar weken geleden nog dat iedereen permanent onderweg was en druk-druk-druk, zo speelt ons dagelijks leven zich nu af op de plek die thuis heet. Nu we ons verplicht hebben teruggetrokken in onze cocon, ervaren we dat dingen als samen koken, bij de houtkachel bijpraten, uit de wind maar in de zon koffie drinken heel gewoon zijn maar juist nu heel erg fijn. Geniet van je huis, maar er een thuis van en ervaar dat het dan helemaal niet zo erg om binnen te zijn.


Foto: joannahenderson.com