Verbouwen en verhuizen - Mart
Home / Stories / Verbouwen en verhuizen

Verbouwen en verhuizen

Ok, the word is out. We gaan verhuizen. Nou ja, we wisten het al een tijdje natuurlijk. Maar nu is het officieel. Na drie jaar in dit fijne en geweldige nieuwbouwhuis te hebben gewoond, krijgen we de kans ons droomhuis te gaan (ver)bouwen. Een huis uit 1900, met een fijn stuk grond, midden op het platteland. Omdat het huis op dit moment veel te klein is voor ons gezin met vier kids, gaan we het kleine romantische huis ombouwen tot een flink familiehuis. Bovendien moet het huis duurzaam worden gemaakt. Dus er is behoorlijk wat werk aan de winkel.

En waar begin je dan?  De (constructie)tekeningen zijn gemaakt en de staat aannemer al in de startblokken. Maar voor die tijd moet er nog een hoop worden gesloopt. Dus trekken we met gezin en familie naar het huis om een aantal dagen flink tekeer te gaan met sloophamers en koevoeten, om het huis ‘verbouwklaar’ te maken.

Tegelijkertijd is het tijd om op pad te gaan voor de keuken, de badkamer, de vloeren en het lichtplan, want gezien de levertijd en de strakke planning van de bouw, is het zaak dit op tijd aan te pakken.

De komende tijd neem ik jullie mee in alle dingen die er komen kijken bij een verbouwing en de keuzes die we maken. En wil je er helemaal met je neus bovenop zitten, neem dan eens een kijkje op mijn account @veluwekinderen.

Tot snel!