Thuis werken - Mart
Home / Stories / Thuis werken

Thuis werken

Foto: jellinaditmar.nl

Patsboem thuis

En dan zit het grootste deel van het land in een keer thuis te werken…Dat is wennen en inschikken. Niet alleen is niet ieders huis direct geschikt om er dagelijks te werken, we hebben ook te maken met huisgenoten die een heel ander ritme hebben dan jij. Had je een half jaar geleden rondgelopen met het idee: ik ga vanuit huis werken, dan had je volop tijd om na te denken waar je die werkplek ging realiseren en hoe je die ging inrichten. Nu we patsboem thuis zitten, vergt dat wat extra improvisatie.


Foto: minimaldesks.com

Bruine rookstoel

Jaren geleden stonden de begrippen ‘huis’, ‘kantoor’ en ‘thuiswerken’ synoniem voor compleet gescheiden werelden. De vader van een vriendinnetje had in de jaren zeventig een eigen werkkamer in huis. Het was een prachtige tuinkamer die vol stond met boekenkasten, een bureau met groen ingelegd leer en een echte kantoorstoel. In de hoek stond een bruine, leren fauteuil met een tafeltje met flessen sterke drank en mooie glazen. Het rook er naar sigaren en het was een plek waar wij alleen bij hoge uitzondering even binnen mochten komen.


Foto: roomed.nl

Op wieltjes

Momenteel is het onderscheid tussen thuis en kantoor veel vager. Prijs je gelukkig als je al een extra werkkamer tot je beschikking hebt. Bij de meesten van ons is dat waarschijnlijk niet het geval en is het de komende tijd een kwestie van creatief omgaan met de ruimte. Zo moet een werkplek thuis functioneel zijn en als het even kan: opgeruimd. Werk je aan de eettafel? Wees dan streng voor jezelf en ruim na het ontbijt de boel op voordat je je laptop te voorschijn haalt en aan het werk gaat. Het lijkt de eerst dag misschien handig en gezellig om de boel een beetje de boel te laten, maar geloof ons: het gaat irriteren om kopjes opzij te moeten schuiven of de hele ochtend met je ellebogen in de hagelslag te zitten. Een kleine werktafel op wieltjes is erg handig. Niet alleen om aan te werken maar ook om bijvoorbeeld alle zaken die je overdag wel maar ’s avonds niet nodig hebt. Klaar met werk? Dan rijd je de tafel naar een plek minder in het zicht.


Foto: zitmaxx.nl

Op zolder

Heb je een grote slaapkamer? Die leent zich uitstekend als tijdelijke werkplek. Een mooie tafel doet diens al bureau en een comfortabele stoel neemt de rol van bureaustoel over. Zo stem je de inrichting van je werkplek het mooiste af op de rest van je huis. Voor een kantoorruimte in huis is een zolderkamer een toplocatie! Creëer een werkplek hoog boven de drukte in huis. Probeer de rommel die je hier bewaart zo veel mogelijk op te ruimen en druk je eigen stempel op de ruimte.


Foto: homedeco.nl

Beweeg!

Nu we weten dat de Corona-maatregelen langer gaan duren is het ook belangrijk dat je bij je werkplek ruimte maakt voor dingen die je in een goed humeur brengen en inspireren. Denk aan familiefoto’s maar ook kunst waar je blij van wordt en versieringen of accessoires die bijvoorbeeld te maken hebben met je werk of hobby. Een leuk inspiratiebord kan je creatieve energie vergroten. En ga af en toe even in een fijne stoel te zitten. Gewoon om te ontspannen. En vergeet niet om te bewegen. Sta regelmatig op en maak als het kan even een wandeling buiten. We wensen je een inspirerende werkplek toe maar vooral gezondheid voor jou en je naasten!


Foto: cranberrymix.blogspot.ca