Stijlvolle hotels - Mart
Home / Stories / Stijlvolle hotels

Stijlvolle hotels

Foto: Villa Kranenbergh, Ontwerp & Design Piet-Jan van den Kommer

Nachtje logeren

Ik was de afgelopen week een paar dagen in Friesland; binnenkijkreportages maken van prachtige Friese huizen. Geen idee hoe het komt, is het de ruimte van het landschap dat ook voor ruimte in het hoofd en dus voor briljante ontwerpen zorgt? Maar ze kunnen er daar wat van hoor. Prachtige huizen op fantastische plekken en dan klopt het interieur ook altijd helemaal (veel Friese ontwerpen gezien, hoe leuk is dat!)


Foto: Post Plaza Leeuwarden

Oost west…

Meestal rijd ik na een dag werken ’s avonds weer gewoon naar eigen huis en haard. Want: oost west thuis best. Maar er zijn plekken waar ik bij voorbaat denk: ik blijf een nachtje. Ik zou in twee dagen vier verschillende Friese dorpen aandoen en dacht: ik pak een hotel in het midden, in Leeuwarden (niet helemaal in het midden maar in mijn eentje zit ik liever in een stad dan in the middle of nowhere).


Foto: Post Plaza Leeuwarden

Gastvrij

Afijn, Leeuwarden dus. Ik heb er al eerder overnacht en omdat de laatste keer in Post Plaza zo goed was bevallen –toen voor een weekend weg met man- besloot er dit keer in m’n eentje te slapen. Op de een of andere manier voel je je bij Post Plaza namelijk niet alleen als je er alleen bent. Het personeel is er super gastvrij (er werden gelijk tijdschriften en een krant voor me gehaald toen ik in het restaurant plaatsnam om wat te eten), ze zijn écht aardig en oprecht geïnteresseerd.


Foto: Pillows Hotel Reylof Gent

Oude directiekamer

Het hotel, restaurant en de bar zijn in een prachtig, oud postkantoor gevestigd. De bar en het restaurant zijn gezegend met authentieke plafonds vol fraai houtwerk én moderne lampen. En ook de kamers in het deel van het oude postkantoor zijn sfeervol en comfortabel. Toen man en ik er samen logeerden, had ik net de weekendtas uitgepakt toen de receptie belde….of we een gratis upgrade wilden? Tuurlijk! We kregen de oude directiekamer: kamers-en-suite, een zwart marmeren schouw, hoge plafonds, stijlvol interieur…het was allemaal veel te indrukwekkend voor één overnachting. En toen moesten we ’s avonds ook nog naar het theater…want was ik graag bij die haard blijven zitten.


Foto: Pillows Grand Hotel Ter Borch Zwolle

Fraaie interieurs

Er zijn in ons land (en bij onze zuiderburen) heel veel sfeervolle en super mooi gestylde hotels, waar je niet alleen lekker slaapt maar ook geïnspireerd raakt door het fraaie interieur. Van de meeste heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord, want de leukste hotels zijn vaak einzelgängers die niet bij grote ketens zijn aangesloten. Het zijn hotels waar de sfeer, inrichting, het personeel, de keuken, kortom alles, klopt. Zo’n hotel waarvan ik, als ik er eenmaal binnen ben denk: Ik wil hier niet meer weg. Knap vind ik dat, dat iemand zo’n sfeer weet te realiseren voor gasten die toch allemaal heel verschillend zijn.


Foto: Villa Kranenbergh. Ontwerp & Design Piet-Jan van den Kommer

Hotel in huis

Zo’n zelfde hotelsfeer thuis creëren, als is het alleen maar in de slaapkamer, is eigenlijk heel erg eenvoudig. Een mooi behang voor de muur, wat fraaie tinten voor bijvoorbeeld het plafond en de overige wanden. Een designlamp aan het plafond, een lekker zittende stoel en…een heel goed bed. Ik plaats bij deze blog wat foto’s van fraaie hotels die hopelijk een bron van inspiratie voor je zijn. Zodat je thuis een beetje je eigen hotelsuite creëert zonder dat je daarvoor de deur uit moet!


Foto: Pillows Grand Hotel Ter Borch Zwolle