Slaapkamer: kleuren die rust geven - Mart
Home / Stories / Slaapkamer: kleuren die rust geven

Slaapkamer: kleuren die rust geven

Iedereen heeft rust nodig. Zeker ’s nachts, wanneer je heerlijk onder je warme dekbed kruipt en je nestelt op je matras. De sfeer en kleur in je slaapkamer kunnen ook veel bijdragen aan een optimale nachtrust…

Tip 2: Rustige kleuren

Als je op zoek gaat naar een kleur voor je slaapkamer, is het belangrijk dat je kiest voor een rustige kleur. Verkeerde verhoudingen, felle strepen of patronen versnipperen de ruimte en creëren behoorlijk wat onrust in je hoofd. Natuurlijk kun je wel kiezen voor patronen, maar trek het niet te extreem door. Een mooie zachte horizontale streep in subtiele kleuren kan je slaapkamer net even wat extra allure geven. 

Rustige kleuren

Vergrijsde tinten

Het zijn vooral de vergrijsde, neutrale en donkere tinten die bekendstaan om hun rustieke uitstraling. Dat geldt overigens ook voor alle natuurlijke tinten. Denk aan warme grijzen, donkere antracieten of natuurkleuren zoals zand, waterig blauw, mosterdgeel of steenrood. 

rustige slaapkamerkleuren

Eén kleur

Een handige manier om extra rust te creëren in je slaapkamer is door alle muren, inclusief het plafond, dezelfde kleur te geven. Dit maakt de ruimte tot één geheel en geeft een comfortabel en geborgen gevoel. Ook is het mooi om alle muren in verschillende tonen, of tinten, van dezelfde kleur te verven. Zo speel je met lichte en donkere tinten van dezelfde kleur. Dit zorgt voor afwisseling, maar houdt het tegelijkertijd rustig in je slaapkamer. 

slaapkamerkleuren

Toch een opvallende kleur?

Stel, je wilt toch graag een van je wanden voorzien van een opvallende kleur. Verf dan de wand waartegen het hoofdeinde van je bed staat. Dit geeft een stabiel gevoel en laat je niet ‘zweven’ in de ruimte. Kies een kleur die mooi bij je bed past, zodat het bed als het ware opgaat in de muur. 

Dit is tip 2 van een serie van 10 gouden slaaptips. Lees ook tip 1 over Matraskeuze