Slaap lekker - Mart
Home / Stories / Slaap lekker

Slaap lekker

Een goed bed is essentieel voor je gezondheid. Je functioneert nu eenmaal een stuk beter wanneer je uitgerust wakker wordt en een kwaliteitsmatras en bijpassend bed dragen daar aan bij. Punt. Maar een fijne, sfeervol ingerichte slaapkamer draagt ook bij aan een fris en uitgerust gevoel. Het is immers een ruimte waar je niet alleen slaapt, maar ook relaxt.

Formaat balzaal

In Nederland zijn de huizen niet per se allemaal voorzien van een grote slaapkamer. Sterker nog, vooroorlogse woningen ( oh zo charmant!) hebben vaak een kleine slaapkamer. Met een beetje geluk voorzien van zo’n authentieke inbouwkast. Maar ook woningen van een recenter bouwjaar hebben niet allemaal slaapkamers met het formaat balzaal. Heb je een kleine of gewoon niet al te grote slaapkamer, dan voelt het als snel als rommelig en het oogt onrustig wanneer je hem te vol te met te veel klein spul. Wat eigenlijk ook geldt voor de woonkamer, keuken en kinderkamer…

Slaapkamer-kussens-accessoires

Op de vloer

De kunst is dus om je slaapkamer zo rustig mogelijk in te richten in een stijl waar jij je prettig bij voelt en om zo veel mogelijk spul slim op te bergen. Stel je hebt een kleine slaapkamer en je bent toe aan een nieuw bed. Kijk dan eens goed naar de ruimte tussen bed en vloer. Het is eigenlijk zonde om die lege ruimte niet te benutten. Deze is namelijk ideaal om spullen op te bergen. Beddengoed, winterkleding, plaids die je in de winter gebruikt.

Opbergen!

En ook de ruimte boven je bed (de muur) kun je praktisch en mooi inrichten. Gewoon twee stevige planken schuin onder elkaar aan de wand bevestigen en hier je boeken, een plantje, fotolijstje en mandjes voor allerhande klein spul in op te bergen: oordopjes, bril, medicijnen, crèmepjes voor het slapen gaan. Eigenlijk al het kleine spul wat normaliter op je nachtkastje ligt, ruim je nu op in een mooi doosje, mandje, kistje op die plank.

Slaapkamer-muur

Aanhaken

Menig slaapkamer oogt een beetje als een onpersoonlijke hotelkamer, omdat het er rommelig is en vaak wat stijlloos. Kleding hangt dagenlang over de stoel (sowieso niet handig want het kreukt onnodig en dan moet je weer strijken). En als je zo’n stoel verder toch nooit gebruikt om op te zitten, dan neemt hij onnodig veel ruimte in beslag. Kleding gaat in de was of hang je buiten te luchten en ruim je op. Je kunt ook een paar praktische haken aan de binnenkant van je slaapkamerdeur bevestigen als je kleding niet direct opruimt (die haken zijn ook leuk om kettingen aan op te hangen!). Of aan het plafond tegenover je bed een kledingstang ophangen, voor het ophangen van vaak gedragen kledingstukken.

Mooi, leuk of dierbaar

Het kan best lastig zijn om een kleine slaapkamer in te richten. Waar je vooral rekening mee moet houden is dat de beperkte ruimte. Alles wat je daar in zet, zie je meteen. Dus ga eens in je slaapkamer staan en bedenk: heb ik alles nodig wat hier staat en is het mooi, leuk of dierbaar? En is echt belangrijk dat we een kledingkast in onze kleine slaapkamer hebben of kunnen we iets creatiefs op de overloop of zolder maken? En die boekenkast? Kan die niet veel beter in de woonkamer staan?

slaapkamer-dierbaar=spullen

Succes en welterusten!