Slaap lekker - Mart
Home / Stories / Slaap lekker

Slaap lekker

Natuurlijk is de slaapkamer al lang niet meer een plek om alleen maar te slapen. Maar om er werkelijk die oase van te maken waar je elke avond graag heen gaat, dát is soms nog best lastig. Het is immers ook de plek waar je je kleren lekker van je af kunt laten glijden en mag laten liggen op de grond. Waar die stapel nog te lezen boeken en tijdschriften ongestoord naast je bed ligt en met een zakdoek, neusspray en een glas water op het nachtkastje. Want ik weet heus wel dat het er bij jullie, net als bij mij, ook niet altijd zo uitziet als in de woonbladen.

Zachte-kleuren-slaapkamer

Lekker-zacht-slapen

Hotelkamer-effect

Wie binnenkort toch met de slaapkamer aan de slag gaat, doet er goed aan de basis gelijk goed aan te pakken. Kies dus voor materialen en kleuren die rust uitstralen. Misschien heb je wel eens in een heel fijn hotel gelogeerd? Probeer die ruimte voor de geest te halen en het kalmerende effect dat de kamer op je had. Denk aan mooie, natuurlijke stoffen en prachtig wit beddengoed. De frisse geur van de kamer, de rustgevende kleuren en het zonlicht dat zo mooi gefilterd naar binnen scheen door de openslaande deuren en gordijnen. Het zijn allemaal elementen die je heel eenvoudig ook in jouw eigen slaapkamer toe kunt passen.

Hotel-kamer-effect

Zuinig met kleur

Qua kleur ben ik een voorstander van een wit of een zo neutraal mogelijk kleurschema. Deze tinten zorgen voor rust en dat is immers waar deze ruimte in de eerste plaats voor dient. Je lievelingskleur kun je altijd nog toevoegen met accessoires. En kies niet direct voor hele dikke gordijnen als je raambekleding uit gaat zoeken. Daglicht is namelijk essentieel voor rust en ontspanning. Niets is fijner dan ‘ s morgens gewekt te worden door de eerste zonnestralen, in plaats van de wekker. Dunne vitrage zorgen ook voor privacy en is het je toch te licht dan kun je altijd nog kiezen voor een rolgordijn om de kamer donkerder te maken.

Zuinig-met-kleur

Lekker zacht

Wees vooral niet zuinig in het gebruik van comfortabele stoffen die heerlijk aanvoelen en mooi zijn om te zien. Zoek bedtextiel, zoals overtrekken, spreien, plaids en zachte kussens waarin je heerlijk weg kunt kruipen. Textiel van ML Fabrics bijvoorbeeld past in heel veel interieurstijlen en is gemaakt van de mooiste materialen. En zet eens verse bloemen of een grote plant in je slaapkamer. Die bloemen laten de kamer heerlijk geuren, een grote plant is decoratief en zorgt voor een gezond leefklimaat.

ml_fabric_2014-Bedlinnen-

Bron: mlfabrics.nl

Romantisch!

En kies voor licht dat je kunt dimmen. Goed licht heb je nodig om bijvoorbeeld te kunnen lezen, dimlicht maakt het allemaal net even wat romantischer. Hang je kleding ’s avonds direct op een hangertje en zorg voor voldoende opbergruimte (bedtafeltjes zijn leuk, maar je ziet alles liggen!) zodat de rommeltjes het oog niet afleiden. Een juiste combinatie van al deze elementen verandert je kamer in jouw persoonlijke domein.

Romantisch