Romantisch bedlinnen - Mart
Home / Stories / Romantisch bedlinnen

Romantisch bedlinnen

Heerlijk hè? Die lange winteravonden in je bed. Ik moet je eerlijk zeggen, tijdens de winter kruipen we vaak behoorlijk vroeg ons bed in. 

Niet dat mijn woonkamer niet gezellig genoeg is. Maar het heerlijke geluid van de regen op de ramen en de koude wind die om het huis suist, doet me elke keer weer verlangen naar mijn warme holletje. En omdat deze plek voor mij zo belangrijk is, zorg ik dan ook dat er altijd fris en knisperend linnengoed op mijn bed ligt.

beddengoed

Wit brocante

Mijn voorkeur gaat uit naar wit brocante. Van dat prachtige, frisse beddengoed, met van die tuttige kantranden erlangs. Door de helderwitte kleur heb ik elke avond het gevoel in een schoon en fris bed te stappen. Bovendien geven de kantranden mijn slaapkamer een leuk romantisch tintje. Heerlijk om ’s avonds samen met je boek diep onder weg te kruipen.

Wit brocante

bedlinnen

Engelse romantiek

Eigenlijk is het een beetje tegen het tuttige aan; maar ik blijf ze prachtig vinden; die gebloemde Engelse dekbedden. Vooral in een helderwitte slaapkamer met brocante elementen wordt zo’n gebloemd dekbed een regelrechte eyecatcher.

bedlinnen

Schotse ruit

Wil jij de lodgesfeer in huis halen? Kies dan eens voor een Schotse ruit. Dit tijdloze ruitpatroon domineert nog steeds de collecties van grote modemerken, zoals Ralph Lauren. Oorspronkelijk hoorde elke tartan – vakjargon voor de ruit – bij een bepaalde streek in Schotland en werd deze geassocieerd met een wever of weversfamilie die daar woonde. Later hoorde iedere ruit bij een Schotse clan. Tegenwoordig zijn er honderden varianten in allerlei soorten, maten en kleuren.

Schotse ruit

Stoer en eenvoudig linnen

Hou je het graag eenvoudig in je slaapkamer? Kies dan eens voor een linnen dekbed. Prachtig in combinatie met een grof gebreide plaid. Houd er wel rekening mee dat je linnen dekbed een intensieve strijkbeurt nodig heeft voor elk gebruik. Kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat.

Stoer bedlinnen

Stoer linnen

Luxueus satijn

Een beetje kitsch, maar ook erg chic; het satijnen dekbed. Een satijnen dekbed bestaat voor 100% uit katoen of zijde. De naam ‘satijn’ slaat op de manier van weven van de stof. De specifieke weeftechniek zorgt ervoor dat de garens extreem dicht op elkaar geweven kunnen worden. Hierdoor ontstaat de fijnste kwaliteit katoen die er verkrijgbaar is. Satijn voelt hierdoor erg glad en soepel aan en krijgt een prachtige subtiele glans. De voordelen van satijn zijn de soepel- en zachtheid en het feit dat satijn zeer snel vocht opneemt.

luxe satijn

beddengoed