Persoonlijk wonen - Mart
Home / Stories / Persoonlijk wonen

Persoonlijk wonen

Foto: WONEN Landelijke Stijl/Denise Zwijnen

Oude huizen hebben een enorme aantrekkingskracht. Logisch want zo’n historische pand –het liefst een waar de vroegere huisarts of koster in heeft gewoond- heeft van zichzelf al heel veel charme. Ik weet nog dat wij ons vorige huis, een exemplaar van ruim honderd jaar oud, hadden gerenoveerd en ik de avond voordat onze spullen zouden komen op de grond zat en dacht: ‘Wat zonde dat dit morgen vol staat met ons interieur.’ Het huis had van zichzelf al zo veel karakter dat de kans groot was dat onze spullen daar afbreuk aan zouden doen.


Foto: Wooninspiratie.nu

Karakter en stijl

Toch kun je een nieuwbouwhuis met een paar slimme trucjes ook een flinke dosis karakter en sfeer geven. Ga je zelf bouwen dan kun je kiezen voor een luifel boven de deur: fijn voor het bezoek dat bij de deur staat te wachten en voor jou als je je sleutels zoekt terwijl het regent. Hoge ramen zorgen voor een statige uitstraling en voor een bak lichtinval! Die hoge ramen kun je ook in een klein huis toepassen. Van het vele licht zal ook een kleiner huis profiteren, het voelt er binnen een stuk ruimer en hoge plafonds geven je in huis ook nog een extra gevoel van luxe. Helemaal in combinatie met die hoge ramen!


Foto: thartofliving.be

Smaakbepaler

Dat was het huis zelf. Dan nu naar binnen, naar het interieur…Het draait bij het inrichten van een oud of nieuw huis natuurlijk allemaal om smaak, je gezinssamenstelling en uiteraard ook het beschikbare budget. Het ultieme middel om jouw smaak te bepalen is door een collage of moodboard te maken. Dat kan per ruimte, maar ook per onderwerp. Dus: meubels, lampen, kleur, stoffen, kunst. Als jij al super-blij wordt van wat je op het moodboard ziet ontstaan, dan weet je zeker dat je ook blij zult worden met het interieur dat daar uit voortvloeit. Zorg dat het formaat van je moodboard wat bescheiden blijft, dan is ie makkelijk mee te nemen naar een winkel. Heb je niet perse behoefte aan een fysiek aanwezige collage, dan bieden Pinterest en Instagram natuurlijk ook heel veel mogelijkheden.


Foto: mooisenliefs.blogspot.com

Echt persoonlijk

Wonen op jouw manier, zoals jij het mooi vindt is écht persoonlijk wonen. Dat kan een interieur zijn dat je volop tegenkomt in de woonbladen en wat nu ‘in’ is. Maar echt persoonlijk is het als een woonstijl naadloos bij je past, een interieur waarin jij je helemaal thuis voelt en laat zien wie je bent. Heb jij je echt wel eens afgevraagd hoe je wilt wonen? Stoor jij je telkens aan die oude bank of de kleur van de muur? Bepaalde dingen staan vaak vast wanneer je een kamer gaat inrichten. De afmetingen, vorm en het aantal mensen dat er woont, bepaalt als het ware hoe er geleefd gaat worden. Maar verder…je kunt het net zo gek en mooi maken als je zelf wilt.


Foto: zwzes.nl

Vraag hulp

Lastig? Vraag dan gewoon eens een interieur- of kleuradvies bij een winkel waarvan je denkt: hier zou ik zo kunnen wonen. Neem dat leuke moodboard mee, zodat je persoonlijke smaak je leidraad is. Laat je door een professional inspireren. Een stylist gaat altijd uit van jouw wensen en voorkeuren om op basis daarvan een persoonlijk advies samen te stellen. Zo blijft het toch echt jouw huis met een interieur dat helemaal bij je past.


Foto: zwzes.nl