Out of Africa - Mart
Home / Stories / Out of Africa

Out of Africa

Foto: Beauty Harmony Life

Met een open jeep rijden door het Kruger National Park in Zuid-Afrika en onderweg stoppen om te kijken naar wilde leeuwen, olifanten, krokodillen, nijlpaarden en giraffes. Wie droomt er niet van? ’s Avonds eten rond een groot kampvuur en slapen in een tent van zwaar zeildoek onder een muskietennet. Op safari gaan heeft een echte ouderwetse romantiek.

In mijn tienertijd helemaal bij weg zwijmelen; de klassieker Out of Africa. Een romantische film uit 1986, die zich afspeelt op een koffieplantage in Brits Oost Afrika. Natuurlijk valt er van alles te zeggen over deze tijd, maar waar ik me vooral aan vergaapte was de bijzondere omgeving waarin de film zich afspeelde; een stijlvol ingerichte safaritent, een groot Brits koloniaal plantagehuis, een klein huisje in het veld, altijd was daar die ultieme mix tussen chique elegantie en stoere outdoorelementen.

Foto: Luckylakehouse

Ralph Lauren Safari

Gek eigenlijk dat je deze stijl tegenwoordig niet meer zoveel ziet. Hoewel, recent heeft Ralph Lauren een ontzettend gave collectie op de markt gezet, die helemaal aan deze stijl voldoet. Naast de Alpine Lodge collectie, kun je nu ook aan de slag met een echte safaricollectie, een gave combi tussen Engels koloniale stijl en de originele outdoor safaristijl.

Foto: southofsahara.blogspot

Foto: davidandersonsafaris

Dit mag niet ontbreken in jouw safari-interieur:

Regisseurstoelen

Typisch safari; regisseursstoelen. Het stoere houten gestel is makkelijk in te klappen en mee te nemen. Bovendien heeft de stoel een echt koloniaal tintje. Helemaal safari dus.

Foto: seasonsinafrica.com

Olielantaarns

Beleef oude tijden, en ruil een paar lampen in voor ouderwetse olielampen. Je kunt de lampen opgangen aan de wand, de trap of gewoon aan een kapstok in de gang. Let natuurlijk wel op dat het veilig is, als je ze daadwerkelijk aansteekt.

Zebra of jachtluipaard?

In een Afrikaans safari-interieur mogen de dieren niet ontbreken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen op zoek te gaan naar een origineel zebrahoofd of kleed van een jachtluipaard. Maar er is tegenwoordig ook genoeg aanbod in prachtige fake-exemplaren. Groot voordeel; daar hoeft geen dier voor te sterven. Wil je wel een origineel geprepareerde dierenkop? Dan kun je terecht op dejachtkamer.nl.

Foto: Mydesignchic

Animalprint

Hier en daar een ‘animal print’ getuigt van lef, humor en smaak. En een zebravel – wees gerust, meestal een geverfde koeienhuid – is hét woonaccessoire dat zich ook prachtig leent voor een ‘Out of France’, ‘Out of Mid-century Hollywood’ of ‘Out of Britain’ interieur. Maar pas op: dierenprints vragen een subtiele hand van toepassen. Eén tijgerkussentje te veel en u woont in een boudoir.

Foto: simpledetailsblog.blogspot

Rieten hoeden en verrekijkers

Must have; rieten hoeden en verrekijkers. Nonchalant op een tafeltje of kastje, naast de stolp met inheemse verzamelingen. Overigens komt een goede verrekijker altijd van pas, vooral als je ervan houdt om wild te spotten, of als je een fervente birdwatcher bent.