Najaartrends: warmte, kleur en huiselijkheid - Mart
Home / Stories / Najaartrends: warmte, kleur en huiselijkheid

Najaartrends: warmte, kleur en huiselijkheid

Tussen de paddenstoelen en bontgekleurde bladeren op de grond en krokusjes en voorzichtig zingende vogeltje in de bomen ligt de winter. Een periode waarin je veel meer binnen bent en dus meer tijd hebt om eens rond te kijken in je huis en te bedenken wat je anders zou willen. Sla de woonbladen maar open, google een uurtje op het internet en je ziet de nieuwste najaartrends voorbij komen. En je zult ze vast niet allemaal leuk vinden (zo veel mensen zo veel smaken en stijlen), maar er zitten er vast een paar bij waarvan je denkt: leuk!

foto2-aaibaar-interieur

Opknappertjes

Een daarvan is de DIY (de doe-het-zelf) trend. Die blijft nog een tijdje voortduren. Lekker zelf aan de slag, klussen en creatieve oplossingen bedenken voor je huis. Je maakt je huis uniek met oude meubelen die je zelf opknapt. En dan hoeft niet je hele interieur uit opgeknapt spul te bestaan. Maar een oude stoel of kast doet wonderen. En de periodes najaar en winter zijn de perfecte seizoenen om dit soort dingen te doen. Misschien heb je zelf wel een meubel op zolder staan waar een lik verf overheen kan en anders is marktplaats.nl of de plaatselijke snuffelschuur een heel goed alternatief.

foto3-opknappertjes

Goud en koper blijven

Een blijvertjes is de trend koper en goud. Gelukkig maar, want deze tinten doen het, al dan niet gecombineerd met natuurlijke materialen of zachtroze of groene tinten, ontzettend goed in de wat donkere periodes. Goud- en kopertinten geven je een gevoel van rijkdom, maar zorgen ook voor rust en warmte. Dus heb je al woonaccessoires in koper en goud dan kun je die met een gerust hart laten staan en eventueel opfrissen met een tak, poster, houten accessoire of goudkleurige kaarsen. Zo lijkt alles weer als nieuw.

Nestelen

En houd de ‘Nest’ trend in de gaten! Want deze maanden hunkeren we des te meer naar warmte, geborgenheid, knus en gezelligheid. Allemaal zaken die we zoeken en vinden in de trend: ‘Nest’. Dat gevoel wordt versterkt door bepaalde materialen toe te passen, zoals ruwe en ruige wol of zijden. Maar ook stoere materialen zoals tweed en wollen stoffen met bijvoorbeeld een traditioneel deken- en pantoffelruitpatroon zijn dit seizoen ‘in’. De kleuren die hiervoor gebruikt worden zijn beige-, roest- en bruintinten.

Aaibaar

Het Nestgevoel creëer je ook door je huis aaibaar en zacht te maken. Met (fake) bont en zachte materialen en structuren. Volume krijg je door stevige materialen en stoffen te gebruiken zoals velours. De kleuren die hier fantastisch bij staan zijn roze en andere pasteltinten.

foto8-nestelen-wonen

Kussens

Nieuwe kussens doen wonderen en ze kunnen dit seizoen op talloos veel manieren worden toegepast. Natuurlijk in je bank of fauteuil of in je vensterbank. Maar bij de najaartrend gaat het om volume. Volume door het padded effect dat je bij kussens zult zien, zoals opgevulde kussens die gestapeld dienst doen als zitplek. Ik zie je denken: dat is vooral een trend die leuk is voor de wat meer buitenissige types onder ons. Toch is een stapel mooie okerkleurige kussens, gecombineerd met camel en bruin (trend!) een heerlijk chillplek (is dit woord nog wel trendy?) voor je kinderen deze winter!

foto9-kussens

(Bronnen: foto 1: jvanmourik.com, foto 2: pjatt.is, foto 3: vitaya.be, foto 4,5: martkleppe.nl )