Het gelukkige huis… - Mart
Home / Stories / Het gelukkige huis…

Het gelukkige huis…

Geluk zit in kleine dingen. In zorgzaam zijn voor elkaar en de wereld waarin we leven. De tijd nemen voor jezelf, je gezin, familie, vrienden en omgeving.

En in genieten van de dagelijkse dingen, huiselijke beslommeringen, werk en vrije tijd. Dat genieten lukt het best wanneer je je kunt omringen met spullen die fijn zijn om naar te kijken en om te gebruiken; ze maken je leven namelijk nog plezieriger.

Verschillende smaken onder een dak

Wie houdt er niet van mooie meubels, hebbedingen voor in huis, tuin en keuken, stijlvolle accessoires, handige basics, mooi van vorm en bij voorkeur gemaakt van natuurlijke materialen? Eigenlijk iedereen, nietwaar? Toch is ieder huis een wonderlijke mix van spullen, kleuren en materialen. Het interieur en alles daarom heen laat zien wie wij zijn, hoe we ons leven leven, waar we wel en niet van houden en hoe verschillende smaken door de jaren heen samen zijn gekomen. Dat heeft alles te maken met smaak en stijl. En hoe trendvolgend we soms ook zijn, gelukkig heeft iedereen een eigen stijl.

entree / hal

design en landelijke combineren

Zintuigen prikkelen

Het eerste wat je ziet als je een huis voor het eerst bezoekt, is de hal. Vaak klein, maar met een beetje geluk al heel erg persoonlijk. In ieder geval is iedere hal, hoe ieniemienie de afmetingen ook zijn, groot genoeg om er een persoonlijk tintje aan te geven. Hier kan het prikkelen van de zintuigen al direct beginnen door er echt iets moois van te maken. Kijk voor ideeën maar eens op Pinterest onder: entrance & ideas & style…Volgens mij krijgen jullie dan ook direct zin om aan de slag te gaan.

Hal

entree

Landelijk naast design

Laats was ik voor een binnenkijker in een huis waarvan ik dacht: hier zou ik wel willen wonen. Het grappige was dat ik niet direct wist voor welk interieurmagazine het huis geschikt was. Landelijk of juist wat strakker? Dat kwam omdat de bewoners er een geheel eigen sfeer aan hadden gegeven. Met landelijke meubels, maar ook designstukken. Met veel kunst, waaronder een leuk, klein stilleven aan de muur, een grote, antieke klok, een Zweedsblauw kastje gecombineerd met een Le Corbusier Chaise Lounge met ponyvacht. Het was een ontzettend persoonlijk huis, ingericht op een manier die ik nog niet eerder was tegen gekomen en waar ik heel veel ideeën opdeed voor mijn eigen huis.

Alleen maar mooi

Zo hadden de bewoners in het trapgat een muurbrede, oude kapstok opgehangen. Aan die kapstok hingen een stoel, een ijzeren draadmand en van die prachtige, oude kledinghangers. De kapstok hing bijna tegen het plafond hé! Dus had verder geen functie, alleen maar om mooi te zijn en aandacht te trekken. Verder waren de overloop en het trapgat puur wit gehouden, dus geen accessoires of kleuren. Alleen die kapstok. En wat was dat leuk!

Genieten!

Op internet, en dan met name Pinterest, staan de leukste interieurs. En dan niet alleen de perfect gestylde varianten, maar vooral ook heel veel bijzondere eigen interieurs. Ook inspiratie nodig? Zoek eens op My Dream House, of Moodboards Interior. Geluk en genieten verzekert!

(Bronnen achtereenvolgend: bellarusticadesign.com, thesleefamily.blogspot.nl, www.violierathome.nl, bloglovin.com, styleathome.com )