De vijf mooist gedekte tafels - Mart
Home / Stories / De vijf mooist gedekte tafels

De vijf mooist gedekte tafels

Het blijft een feest, die decembermaand. Met een overdaad aan heerlijkheden, glitterende kerstballen, dansende sterren, warme kaarsen en heel veel gezelligheid. Maar zodra de maand januari is aangebroken lijken we het allemaal weer vergeten te zijn. Jammer natuurlijk, want wat is er leuker dan de dinertafel eens lekker aan te kleden en gasten uit te nodigen?

Eenvoud

Om een beetje in de mood te komen, heb ik Pinterest weer eens flink afgesnuffeld. Het is overigens wel aan te raden om wat gerichte zoektermen in te typen, anders zie je door de bomen het bos niet meer. Omdat ik momenteel helemaal in de nature-look zit, heb ik gezocht naar eenvoudig aangeklede kersttafels. Om een tafel gezellig te dekken heb je namelijk niet veel nodig. Kijk bijvoorbeeld naar deze prachtige tafel. Met een eenvoudig servies, een aantal gezellige kaarsen en een paar bossen bloemen, kom je al een heel eind.

foto2-eenvoud

Fruit als decoratie

Een goed idee om je kersttafel te decoreren is het gebruik van fruit. Een paar peren of mooie rode appeltjes lenen zich prima om je tafel net even dat extraatje te geven. Misschien nog een rits kerstlampjes en wat stolpen met kaarsen, en voilà, laat Santa maar komen.

foto3-fruit-als-decoratie

Traditioneel dennengroen

Dennengroen doet het altijd goed rond de kerst. Zo kun je kiezen voor een paar kleine besneeuwde kerstboompjes op tafel, of voor een complete guirlande van kerstgroen over het midden van de tafel. Ook hierbij zijn de kaarsen natuurlijk onmisbaar. Ook een leuke tip; gebruik een paar houten onderzetters onder elk bord. Je kunt prachtige exemplaren kopen via houten design onderzetters.

Zachte vachtjes op de tafel

Wil jij het dit jaar net even iets anders? Probeer dan eens houten vachtjes uit als placemats. Het geeft je tafel een prachtige, warme uitstraling. Zeker wanneer het zachte schijnsel van de kaarsen de vachtjes ’s avonds verlicht. Klein tipje; niet te veel knoeien, want de vachtjes laten zich moeilijk schoonmaken.

foto4-vachtjes-op-tafel

Olijftakken

Ben jij al dat dennengroen eigenlijk een beetje zat? Dan zijn olijftakken een prachtig alternatief. De vaalgroenige bladen zijn niet zo nadrukkelijk aanwezig als het dennengroen, maar geven je tafel toch dat natuurlijke tintje, wat je mooi vindt. Bovendien is de olijftak in de Europese cultuur hét symbool van vrede, verzoening en hoop. Een prachtige aanvulling op je kersttafel toch?

foto5-kerstdiner

Speciaal voor de warmbloedigen onder ons …

Al die focus op warmte in de wintermaanden, kan natuurlijk ook een beetje gaan tegenstaan. De oplossing voor de warmbloedigen onder ons; een kersttafel in de sneeuw (tenminste als er sneeuw ligt). Dek de tafel eenvoudig en gebruik vooral veel licht. Stook de vuurkorven flink op en zorg voor een verwarmend glaasje glühwein en een paar lekkere plaids om je gasten goed warm te houden.

foto6

foto7-gedekte-tafel

(Bronnen: foto 1: marielaureinalaska.wordpress.com, foto 2: indeeddecor.com, foto 3: redonline.co.uk, foto 4: casasugar.com, foto 5: blisshomeanddesign.com, foto 6: allthingsshabbyandbeautiful.tumblr.com, foto 7: jennycollier.blog)