Creatief recyclen in je interieur - Mart
Home / Stories / Creatief recyclen in je interieur

Creatief recyclen in je interieur

Dat recyclen geld bespaart en goed is voor het milieu, wist je waarschijnlijk allang. Maar wist je ook dat je op een creatieve manier kunt recyclen en zo zelf je interieur een charmante en eenvoudige uitstraling kunt geven?

Begin eens met het combineren van oud en nieuw in huis. Antiek en modern doen het geweldig samen voor een prachtig, sfeervol effect. En met een scherp oog voor koopjes en een beetje creativiteit kom je een heel eind!

Creatief recyclen in  je interieur

recycl je interieur

Hergebruik oude spullen

Gooi je oude spullen niet zomaar weg! Probeer verder te denken dan de originele bestemming van het accessoire of het meubelstuk. Soms kun je het nog op een verrassende manier gebruiken in je eigen interieur. Ook die kapotte tennisrackets van de rommelmarkt, de oude pallets die al jaren onder het stof staan, of die ladder die je eigenlijk nooit meer gebruikt. Steek de handen uit de mouwen en laat je creativiteit de vrije loop, want deze producten kun je heel simpel een tweede leven geven. Tover de oude pallets om tot boekenrek en laat de tennisrackets fungeren als stoere wandaccessoires in de kamer van je zoon. Geef die oude koffers van zolder een hip verfje en je kunt ze gebruiken als nachtkastje. Wat betreft de pallets; er staan op internet talloze leuke en grappige ideeën om ze te gebruiken in je interieur. Speur maar eens rond op Pinterest en je doet al talloze grappige ideeën op voor het recyclen van jouw interieur. 

Creatief recyclen in  je interieur

Creatief recyclen in  je interieur

Vazen en potten recyclen

Ook een leuke manier om je huis een nieuwe look te geven, is door het recyclen van oude vazen of potten. Giet een beetje verf in de vaas en gebruik de kwast om de binnenkant te bedekken met een laagje verf. Neem vervolgens een keukenpapiertje en zet de vaas op zijn kop om hem uit te laten lekken. Als de grootste druppels zijn verdwenen, draai je de vaas weer om en laat je hem drogen.

Voor meer inspiratie kun je je creatieve hart ophalen op de websites psbydila.com, Welke, Pinterest en ahousecalledhome.blogspot.nl.