Buiten eten - Mart
Home / Stories / Buiten eten

Buiten eten

Warme dagen betekent buiten eten. De barbecue wordt aangestoken, het picknickkleed tevoorschijn getrokken en de tafel gezellig gedekt. Welkom bij onze lange zomeravonden.

Tafel dekken

Een gezellig aangeklede tafel is of je nu buiten of binnen eet, altijd sfeervol. Het mooiste is als je je decoratiemateriaal kunt aanpassen aan de plek waar je eet; dus eet je in de tuin, dan is het leuk om de tafel te dekken met een mooi bloemenservies. Natuurlijk heb je buiten ook meer ‘last’ van insecten en kleine diertjes. Een ideale oplossing zijn de netjes, waarmee je etenswaren kunt bedekken. Je kunt deze ook gebruiken over je borden. Een grote vaas met een boeket wilde bloemen op tafel en een paar oude weckpotten met kaarsen erin, maken jouw tafel compleet.

tafel dekken

buiten eten

Picknickkleed voor de kids

Voor kinderen is het vaak lastig om lang aan tafel te zitten. Zeker wanneer jullie gezellig met vrienden of familie zitten te keuvelen. Koop daarom van tevoren een groot picknickkleed voor de kids. Ze vinden het vaak prachtig om op het kleed te eten. Zorg voor een paar stevige bordjes en bekertjes en gebruik bijvoorbeeld koffiezakjes voor de patatjes. Je zult zien dat ze zich prima vermaken.

Picknicken

Buiten eten

Barbecue

De barbecue is altijd een succes. Maak gebruik van de oerinstincten van de mannen om het vlees te roosteren. Zo kunnen jij en je vriendinnen lekker zitten, terwijl je heerlijk bediend wordt. Het is trouwens handig om al veel van tevoren klaar te maken. Zo heb jij tijdens de maaltijd ook even je handen vrij om te genieten van de gezellige zomeravond.

Buiten eten

Buiten eten

Zo uit de natuur

Wist je dat onze tuinen vol met natuurlijk voedsel zitten? Neem nu de kruisbes. Deze groene bommetjes zijn misschien niet zo bekend, maar ze zitten vol met vitamine C en antioxidanten. Door hun hoge pectinegehalte zijn ze heel geschikt om jam of compote van te maken. Geen kruisbessen in je tuin? Geen punt. In juli en augustus zijn de groene en paarse soorten verkrijgbaar bij de groenteboer.

(Bronnen achtereenvolgend: lattelisa.blogspot.nl, brocantepost.nl, myparadissi.com, camillestyles.com, blog.birdsparty.com, welke.nl, plumprettysugar.com)