Badkamer met een oosters vleugje - Mart
Home / Stories / Badkamer met een oosters vleugje

Badkamer met een oosters vleugje

Eén van mijn favoriete plekjes na een drukke werkdag is toch wel de badkamer. In een warm geurend bad, wat gedempt licht, de kaarsjes gezellig aan en het liefst ook nog een zacht tingelend pianomuziekje op de achtergrond. Het lijkt allemaal zo gewoon, maar het heeft heel wat voeten in aarde gehad voordat de badkamer de sfeer had die ik wilde. En dat terwijl er slechts een ding voor nodig was; een oosters vleugje.

foto2-badkamer-accessoires

foto3-badkamer-oosters-vleugje

Terwijl de woonkamer, de keuken en de slaapkamers volop de aandacht kregen, tijdens mijn verhuizing, is de badkamer eigenlijk altijd een beetje blijven liggen. We kozen redelijk goedkope tegels (want ach, wanneer zat je nou in de badkamer?), stelden de aanleg van een mooi badkamermeubel zolang mogelijk uit (want zo’n eenvoudige doet het toch ook heel erg goed), kozen voor een eenvoudige verfsoort in plaats van het prachtige tadelakt en besteden minimale aandacht aan de inrichting.

foto4-badkamer-inrichting

foto5-oosterse-badkamer

En daar kreeg ik flinke spijt van. Want ik bleek toch heel wat meer tijd in de badkamer door te brengen dan ik van tevoren had ingeschat. Ik miste de sfeer tijdens mijn badderuurtjes, ergerde me al snel aan de kleur op de muur, en wilde toch echt zo’n mooi oud houten badkamermeubel met zo’n prachtige wasbak van natuursteen. Dus besloten we de badkamer opnieuw aan te pakken. De muren werden voorzien van een prachtige laag marmorino (Venetiaans stucwerk), het eenvoudige badkamermeubel maakte plaats voor een mooi oud houten exemplaar, gemaakt van oude planken die ik op de kop had getikt bij Jan van Eijken oude bouwmaterialen, en de eenvoudige witte wasbak maakte plaats voor een natuurstenen waskom.

foto7-wasbak-badkamer-accessoices

Ik kocht een oud houten bankje en zette er een paar zilverkleurige oude schaaltjes op, die ik bij de kringloop op de kop tikte. Daarnaast ging ik op zoek naar een klassieke Marokkaanse hanglamp; je weet wel, zo’n exemplaar met allemaal gaatjes erin. Het resultaat was verbluffend. Een paar eenvoudige ingrepen en mijn badkamer zag eruit als een echte oosterse hamam.

foto8-badderen-baerkamer

Het valt me op hoe weinig je soms nodig hebt om een ruimte de uitstraling te geven die je graag wilt. Maar je moet ook keuzes maken. Zeker tijdens een verhuizing ben je vooral geneigd te investeren in de ‘grote’ ruimtes, zoals je woonkamer en slaapkamer. Logisch. Maar vergeet niet dat je badkamer een belangrijke plek is om lekker tot rust te komen. Een plek waar dus ook best in geïnvesteerd mag worden. Dus voor mijn volgende verhuizing geldt; bathroom first.

(Bronnen: foto 1: roomed.nl, foto 2: architecturaldesigns.com foto 3: onekinddesign.com, foto 4: dreamhousecammy.blogspot.nl, foto 5: heimatbaum.de, foto 6: travelplusstyle.com, foto 7: flickr.com)