Zon, zee en loungen - Mart
Home / Stories / Zon, zee en loungen

Zon, zee en loungen

Zomer is loungetijd. De tijd van lange avonden op het terras, en van urenlange leessessies in je tuinstoel.

Maar ook de tijd van zee, strand en beach houses. Kortom, een tijd van ontspanning die je zolang mogelijk vast wilt blijven houden. Hoe je dat doet? Breng de beach housesfeer gewoon bij jou in huis. Kun jij lekker extra lang genieten van je vakantie.

zon, zee en loungen

zon, zee en genieten

Bretonse strepen

Om de beach housesfeer bij jou in huis te brengen zijn een aantal dingen onmisbaar. Allereerst gaan we op zoek naar die ouderwetse Bretonse strepen. Je weet wel, van die stoffen waar we vroeger allemaal onze badtas van hadden. Deze strepen vallen onder de zogenaamde ‘nautische’ stijl. De stijl van zee en strand. Dus wil jij die strandsfeer in je huis, dan zijn een paar Bretonse kussens simpelweg onmisbaar. En we hebben geluk, want deze zomer zijn de nautische stoffen weer helemaal in. Kijk maar eens op myhomeshopping en ontdek zelf de wereld van de Bretonse strepen.

Bretonse strepen

Strandaccessoires

Geef je huis een extra zomers tintje met van die typische strandaccessoires. Met een paar rieten hoeden, gevlochten manden en een handjevol schelpen, kom je al een heel eind. Misschien heb je nog een oud surfboard in de schuur liggen. Zet dit ergens buiten tegen de muur aan en hang er een grote strandlantaarn naast. Een paar slippertjes erbij, en genieten maar.

strandaccessoires

strandaccessoires

Herinneringen vastleggen

We hebben ze allemaal; van die prachtige herinneringen aan die ene zonovergoten vakantie op het strand. Om de herinneringen vast te houden, kun je ze op een originele manier in je huis vastleggen. Neem bijvoorbeeld tijdens elke geslaagde vakantie een steen, een takje of een veer mee. Verzamel deze relikwieën in een paar mooie vazen in je vensterbank. Zo creëer je je eigen vakantie-museumpje.

herinneringen vastleggen

strand accessoires voor in huis

Over the top; een boot in huis

Hou jij van gekker dan gek, of wil je gewoon eens totaal iets anders? Kies dan, net als op deze foto, voor een oude boot in huis. Dit bootje dient als loungebed in een serre. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen de boot als bed voor je zoon te gebruiken. Juist door bijzondere eyecatchers in je huis te plaatsen, zorg je voor een heel persoonlijke look.

(Bronnen achtereenvolgend: 99traveltips.com, ethnicchic.com, pinterest.com, issuu.com, indulgy.com, houseofbettyjane.com, flickr.com, dettaglihomedecor.com)