Zomerse eenvoud - Mart
Home / Stories / Zomerse eenvoud

Zomerse eenvoud

In de zomer heb je niet veel nodig om lekker te relaxen. Met een paar lekkere stoelen, een set dikke kussens en een houten tafeltje om je glas Spa op te zetten, kom je al een heel eind.

Het is daarom ook niet zo gek dat lichte kleuren en eenvoudige materialen je huis al snel een zomerse uitstraling geven.

Zomerse kiekjes

Om je weer wat zomerse inspiratie te geven, hebben we voor jou de mooiste zomerse kiekjes opgezocht, die jij kunt gebruiken om jouw huis van een lichte en luchtige look te voorzien. Zoals je ziet voert hout overal de boventoon. Vaak gecombineerd met lichte, natuurlijke materialen zorgt hout voor een echte buitensfeer.

zomerse kiekjes

zomerse kiekjes

Riet en bamboe

Ook riet en bamboe zijn echte ‘terugkomers’ in de zomermaanden. Zo zie je veel manden van riet, en bamboestoelen aangekleed met lichte kussens. In de zomer verplaatst je leefplek zich van binnen naar buiten het huis. Door het gebruik van buitenmaterialen, maak je de overgang van buiten naar binnen zo klein mogelijk. Zo kun je ook binnen heerlijk zomers blijven genieten.

riet en bamboe

zomerse badkamer

Oude houten buitentafel

Heb je nog een oude houten buitentafel, die door wind en regen verweerd is? Leuk idee om die eens binnen te zetten. Misschien heeft de tafel nog een sopbeurtje nodig en moet het nodige groen eraf worden gespoten, maar je zult zien dat deze tafel binnen een verrassend nieuw leven kan krijgen. Zet er een paar strakke, witte stoeltjes omheen of combineer het oude hout met bamboestoelen. Een paar lantaarns of lampionnen aan de muur, en voilà, jouw eigen zomerse buitensfeer in huis.

houten buitentafel

Verweerde louvreluiken

Er zijn van die dingen die je direct aan het buitenland doen denken. Ik heb dat altijd met van die oude louvreluiken. Ze doen me denken aan die heerlijke zomerdagen in Zuid-Frankrijk, waarop we met ons gezinnetje over een lokaal marktje struinden en met tasjes vol mediterrane lekkernijen neerzegen bij een plaatselijke bistro. Vanaf die plek keken we de oude Franse straat in en genoten we van alle oude elementen die deze huizen, alsof het vanzelfsprekend was, hadden. Louvredeuren hebben zo’n typische verweerde Franse uitstraling, die fantastisch past bij een licht en zomers interieur. Stijlidee: bevestig een louvredeur verticaal op de wand en bevestig er kapstokhaken aan. Zo kun je de deur gebruiken voor wat kleine accessoires, die je per seizoen makkelijk verwisselt.

(Bronnen achtereenvolgend: stylish.com, dazulterra.blogspot.nl, paperblog.com, archilovers.com, ouiouistudio.blogspot, ouiouistudio.blogspot.nl)