Zomers landelijk - Mart

Zomers landelijk

foto1-zomerslandelijk

Als je voor landelijk kiest, kies je voor sfeer en gezelligheid. Toch wordt de landelijke stijl nog steeds geassocieerd met donker, grijs en eenvoudig. Jammer, want de landelijke stijl heeft veel meer kanten. Maak kennis met het lichte landelijke, met een zomers tintje.

Vrolijk en licht

Waar vroeger vooral grijs de boventoon voerde in een landelijk interieur, zie je een langzame verschuiving komen naar een vrolijke en lichte landelijke inrichting. Een witte basis, gebruik van pastelkleuren en gedurfdere vormen en materialen. Zachtroze, lichtblauw en mintgroen worden steeds meer gecombineerd met natuurlijke materialen, zoals oud hout, koper en beton. Door deze verschuiving krijgt het nieuwe landelijke interieur een opener en vrolijker look.

foto2-landelijk-zachte-kleuren

Warme kleuren en materialen

Warme kleuren en natuurlijke materialen blijven de boventoon voeren in de landelijke huiskamer. Ook de diverse tinten grijs zijn nog steeds prachtig en goed te combineren. Wel zie je meer ruimte komen voor lichtere en kleurrijkere tinten, zoals lichtblauw, zachtroze en mintgroen. Door deze kleuren te combineren met een witte, lichte ondergrond en diverse natuurlijke materialen, creëer je een zomerse en luchtige sfeer.

foto3-landelijk-wonen

foto4-landelijk-interieur

Pastelroze

Heb je er weleens aan gedacht om je muur pastelroze te schilderen? Pastelroze is een prachtige, zachte kleur, die extra mooi uitkomt met wit als contrastkleur. Deze tint is warm en heeft toch een lichte, zomerse uitstraling. Bij twijfel schilder je gewoon een flinke streep op je moodboard. Combineer het daarna met mooie bijpassende kleuren en materialen. Zo heb je al snel een totaalbeeld van wat jij mooi vindt. Het scheelt je bovendien een hoop ‘uitzoektijd’.

foto5-landelijk

Moodboard

Heb je overigens andere ideeën voor een verandering in een interieur? Gebruik ook dan een moodboard. Op dit moodboard plak je plaatjes van interieurs die jij mooi vindt, en combineert deze met verschillende kleuren verf en diverse materialen. Je kunt eenvoudig wisselen tussen verschillende kleuren en materialen, zodat je, voordat je echt aan de slag gaat, al een totaalplaatje hebt van jouw droomkamer. Vind je het leuk om met een moodboard aan de slag te gaan? Lees dan zeker onze blog over de de beste sites om online een moodboard te maken.

foto6-wonen-landelijk-interieur

(Bronnen: foto 1: belgianpearls.be, foto 2: juliak.metromode.se, foto 3: myparadissi.com foto 4: serenaarmstronginteriors.com, foto 5: belgianpearls.be, foto 6: style-files.com)

Reageer

 • Marianne van Schilt
  22 april 2016

  Prachtig, mooie kleuren en warmte

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  28 april 2016

  Dag Marianne, bedankt voor deze spontane en hartverwarmende reactie.

  Beantwoorden
 • Els Klop
  28 april 2016

  Goedemorgen,
  Met veel plezier bekijk ik de mooie sfeerplaatjes op jullie site. Ik vroeg mij af hoe je gewone strakke balken op een zolder een oude look kunt geven zoals op het plaatje van de slaapkamer. Misschien kunnen jullie advies hierover geven.
  Met vriendelijke groet,
  Els Klop

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  28 april 2016

  Dag Els, veel informatie hierover is te vinden op de site van Painting The Past en Carte Colori.
  Mocht je toch nog vragen hebben, bel gerust naar onze showroom.

  Beantwoorden
 • Diny Visser
  29 juni 2016

  Goeden middag de ovale tafel die te zien is bij zomers landelijk kunt u mij daar informatie over geven. Ik wil graag de maten de hout soort en de prijs weten.
  Vriendelijke groeten

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  4 juli 2016

  Dag Diny,

  Bedankt voor je reactie. Betreffende tafel is in allerlei uitvoeringen en kleuren te leveren. Prijs is vanzelfsprekend sterk afhankelijk van de gekozen houtsoort, maat- en uitvoering.

  Je bent hartelijk welkom in onze showroom om de diverse mogelijkheden te bespreken.

  Beantwoorden