Zomers landelijk - Mart
Home / Stories / Zomers landelijk

Zomers landelijk

Als je voor landelijk kiest, kies je voor sfeer en gezelligheid. Toch wordt de landelijke stijl nog steeds geassocieerd met donker, grijs en eenvoudig. Jammer, want de landelijke stijl heeft veel meer kanten. Maak kennis met het lichte landelijke, met een zomers tintje.

Vrolijk en licht

Waar vroeger vooral grijs de boventoon voerde in een landelijk interieur, zie je een langzame verschuiving komen naar een vrolijke en lichte landelijke inrichting. Een witte basis, gebruik van pastelkleuren en gedurfdere vormen en materialen. Zachtroze, lichtblauw en mintgroen worden steeds meer gecombineerd met natuurlijke materialen, zoals oud hout, koper en beton. Door deze verschuiving krijgt het nieuwe landelijke interieur een opener en vrolijker look.

foto2-landelijk-zachte-kleuren

Warme kleuren en materialen

Warme kleuren en natuurlijke materialen blijven de boventoon voeren in de landelijke huiskamer. Ook de diverse tinten grijs zijn nog steeds prachtig en goed te combineren. Wel zie je meer ruimte komen voor lichtere en kleurrijkere tinten, zoals lichtblauw, zachtroze en mintgroen. Door deze kleuren te combineren met een witte, lichte ondergrond en diverse natuurlijke materialen, creëer je een zomerse en luchtige sfeer.

foto3-landelijk-wonen

foto4-landelijk-interieur

Pastelroze

Heb je er weleens aan gedacht om je muur pastelroze te schilderen? Pastelroze is een prachtige, zachte kleur, die extra mooi uitkomt met wit als contrastkleur. Deze tint is warm en heeft toch een lichte, zomerse uitstraling. Bij twijfel schilder je gewoon een flinke streep op je moodboard. Combineer het daarna met mooie bijpassende kleuren en materialen. Zo heb je al snel een totaalbeeld van wat jij mooi vindt. Het scheelt je bovendien een hoop ‘uitzoektijd’.

foto5-landelijk

Moodboard

Heb je overigens andere ideeën voor een verandering in een interieur? Gebruik ook dan een moodboard. Op dit moodboard plak je plaatjes van interieurs die jij mooi vindt, en combineert deze met verschillende kleuren verf en diverse materialen. Je kunt eenvoudig wisselen tussen verschillende kleuren en materialen, zodat je, voordat je echt aan de slag gaat, al een totaalplaatje hebt van jouw droomkamer. Vind je het leuk om met een moodboard aan de slag te gaan? Lees dan zeker onze blog over de de beste sites om online een moodboard te maken.

foto6-wonen-landelijk-interieur

(Bronnen: foto 1: belgianpearls.be, foto 2: juliak.metromode.se, foto 3: myparadissi.com foto 4: serenaarmstronginteriors.com, foto 5: belgianpearls.be, foto 6: style-files.com)