Wonen als in 'Wonen Landelijke Stijl' - Mart
Home / Stories / Wonen als in ‘Wonen Landelijke Stijl’

Wonen als in ‘Wonen Landelijke Stijl’

Volop ideeën

Het zit er weer op, de VT wonen&design beurs. De beurs is een jaarlijks terugkerend feestje waarbij fabrikanten (en soms winkeliers) laten zien welk moois ze voor de komende periode hebben ontworpen of ingekocht. Misschien ben je er dit jaar ook naar toe geweest om ideeën op te doen voor je huidige huis, je toekomstige huis of je nog nieuw te bouwen woning?

Enorme klus

Waar de meeste bezoekers in eerste instantie voor komen (ik in ieder geval wel), zijn de inspiratiehuizen van de bekende woonbladen. Heerlijk rondstruinen door interieurs waarin je zelf wel zou willen wonen of juist niet. Die huizen…ik vind het ieder jaar weer een ongelooflijke prestatie dat ze daar staan. Want maanden van te voren moet er worden bedacht welke sfeer en stijl het inspiratiehuis mee krijgt. Dan moeten er tal van partners worden gevraagd om mee te werken. Denk maar de vloeren, keukens, badkamers, licht, meubels, verf, behang, accessoires. Maar ook dingen waar je niet direct bij stil staat, zoals deuren, ramen, balken, servies om tafels mee te dekken en textiel om de bedden mee op te maken en de badkamer huiselijk te maken.

Loei-strakke schouw

Het huis van Wonen Landelijke Stijl bijvoorbeeld was dit jaar voorzien van een behoorlijk strakke schouw van ’t Achterhuis en kunstwerken van Margo van Erkelens. Een vloerkleed van Perez en platenbakken van Pomax maakten het geheel af. Het zijn zo maar wat leveranciers die al in de vroeg stadium benaderd werden –en ja zeiden- met de vraag of ze mee willen werken aan het realiseren van het WLS-droomhuis.

Slapeloze nachten…

Een stylingteam is ook al maanden van te voren bezig met het bedenken van de inrichting. Wat zijn de trends en in welke sfeer willen we die gaan presenteren? Hoe willen we onze bezoekers gaan ontvangen, welk gevoel willen we ze meegeven? Bij dat traject komt een hoop creativiteit en hard werken aan te pas. Wat mij slapeloze nachten zou bezorgen is de vraag hoe je al die spullen op tijd in die hallen van de RAI krijgt en er voor te zorgen dat er –het liefst op tijd- een prachtig huis staat? Ik ben er nooit bij aanwezig, maar kan mij zo voorstellen dat die weken behoorlijk stressvol is. Dingen zijn er niet, gaan stuk of iets staat misschien toch minder mooi in het echt dan van te voren bedacht (net als in een echt huis).

Vrijstaand bad

En dan gaat de beurs open en staat de redacties van de bladen stralend en doodmoe (denk ik) in hun huis! Wonen Landelijke Stijl had een charmante hoeve met authentieke materialen, zachte stoffen en sobere decoratie gecreëerd. Een inspiratiehuis waar tot in het kleinste detail de puntjes op de i waren gezet. Dus mét een prachtige leefkeuken én een strakke, naadloze vloer maar ook een schitterende parketvloer, mooie kalkverven, stalen ramen én een badkamer met een vrijstaand bad als eyecatcher.

Zo veel smaken…

Waar de een razend enthousiast was, vond de ander het WLS-huis net even wat te strak. Ik moest even wennen, maar begon het na verloop van tijd wel steeds mooier te vinden. Er was gebruik gemaakt van prachtige materialen en, heel verrassend, nieuwe kleuren. En omdat er niet te veel stond, kwam datgene waar voor was gekozen extra goed tot z’n recht. Voor wie niet is geweest (of wel, maar nog even na wil genieten), hebben we bij deze blog alleen maar foto’s van het Wonen Landelijke Stijl inspiratiehuis geplaatst. Gewoon om ideeën op te doen, thuis aan de slag te gaan of om te denken: mooi, maar ik ben hartstikke blij met mijn eigen interieur!”

Foto’s: © Wonen Landelijke Stijl – Fotografie Anneke Gambon