Trendy tuintips - Mart
Home / Stories / Trendy tuintips

Trendy tuintips

De laatste jaren wordt de tuin steeds meer gezien als een verlengstuk van het huis; dus hip interieur binnen betekent een minstens zo trendy exterieur buiten. Dat vraagt om nieuwe uitdagingen; want hoe maak je je tuin zo aantrekkelijk mogelijk?

Tuin en interieur zijn één; daar zijn de meeste interieurontwerpers het over eens. Dat betekent in de praktijk dat kleuren, vormen en materialen uit je interieur terug moet laten komen in je tuin. Op die manier maak je de overgang tussen je interieur en je tuin zo klein mogelijk. Iets wat we tegenwoordig graag willen, omdat de natuur nu eenmaal rustig maakt.

Tip: Zet binnen een paar mooie groene planten in een grote mand, en geef dezelfde planten buiten ook een plekje. Of laat die mooie okergele kleur die je binnen voor je kussens gebruikt, ook buiten nog eens terugkomen. Zo creëer je een prachtige eenheid tussen interieur en tuin. Je kunt natuurlijk ook andersom denken; haal buiten gewoon naar binnen. Met veel groen, botanische prints, rotan meubelen en decoratievogels snuif jij zelfs binnen de frisse buitenlucht op.

foto2-buitenkeuken

Tuintapijt

Hou je van een knusse tuin? Dan is een tuintapijt een echte must. Je ziet tuintapijten tegenwoordig overal. En dat is niet zo gek. Want ze geven je tuin een warme, bijna huiskamerachtige uitstraling. Voordeel van de tuintapijten is dat ze volledig waterafstotend zijn, en hierdoor tegen een flinke plensbui kunnen.

Natuurlijke uitstraling

Afgepaste perkjes zijn echt verleden tijd, want dit jaar gaan we weer voor wild. De tuin mag weer lekker natuurlijk en groen zijn. Creëer jouw eigen junglestyle in je tuin met veel groene tuinplanten en wilde bloemen. Natuurlijk is het wel handig om te zorgen dat de boel niet gaat woekeren of dat één van de plantensoorten in het nauw komt. Maar de natuur een beetje meer zijn gang laten gaan, kan prachtige resultaten opleveren.

foto4-tuinplezier

Rotan of hout?

Hou je van exotisch, of kies je liever voor strak met een natuurlijke basis? Dit voorjaar is rotan een echte comeback. Rotan komt van de rotanpalm. Deze lange soort liaan heeft, in tegenstelling tot bamboe, een volle kern. Dit maakt rotan een stevige materiaalsoort, die prima geschikt is voor bijvoorbeeld tuinmeubelen. Bovendien heeft rotan een mooie exotische uitstraling. Zo waan je je zelfs in je eigen tuinstoel even op de Bahama’s

foto5-tuin-inspiratie

De buitenkeuken

Dé must-have van deze zomer is toch wel de buitenkeuken. Natuurlijk hoef je niet direct te kiezen voor een grote of luxe buitenkeuken; een fijne barbecue en een klein tafeltje waar je wat verse kruiden opzet, geeft al helemaal dat buitenkeukengevoel.

foto6-buiten-eten

Kippen in de tuin

Heb je lekker de ruimte? Laat dan een paar kipjes in je tuin rondscharrelen voor dat echte boerderijgevoel! Kippen stellen niet heel veel eisen aan hun huisvesting, zolang ze maar droog en tochtvrij zitten en er toch voldoende ventilatie is. Bovendien zijn het gezellige scharrelaars die weinig onderhoud vragen. En wie wil er nu niet zo’n heerlijk vers eitje bij zijn ontbijt?

foto7-kippen-in-de-tuin

Zelf kruiden en groenten kweken

Je ziet het tegenwoordig volop; mensen die hun eigen groenten en kruiden kweken. Lekker gezond en ook nog eens voordelig. Op internet vind je talloze tips rondom het onderhoud van je eigen moestuin. Heb je niet zoveel ruimte? Kijk dan eens voor een vierkante meter tuintje. Deze houten bak van een bij een meter biedt voldoende ruimte voor een flinke voorraad kruiden en groenten. Vergeet overigens niet het worteldoek erin te doen; want anders kunnen je kruiden flink gaan woekeren. Ook een leuk idee; een verticaal tuintje: Je gaat de buitenmuur, afscheiding of het balkonhek benutten door hier een tuintje tegen aan te maken. Voordeel van verticaal tuinieren is dat de planten vaak meer zonlicht krijgen waardoor ze beter gedijen.

foto8-moestuintje

Ik wens je een hele zonnige zomer in je eigen tuin!

(Bronnen: foto 1: belonika.ru, foto 2,8: vtwonen.nl, foto 3: decoholic.com, foto 4: refinery29.com, foto 5: planete-deco.fr, foto 6: cotemaison.fr, foto 7: countrywisher.nl)