Romantische Engelse rozen - Mart
Home / Stories / Romantische Engelse rozen

Romantische Engelse rozen

Bron: designersguild.com

De Engelse roos staat voor liefde, verfijndheid en elegantie. Dat is dan ook de reden dat je de roos zo vaak terug ziet komen in stoffen. Bovendien is de felle kleur een prachtige eyecatcher.

Rozen van Designers Guild

Ook al wordt de Engelse roos al duizenden jaren gekweekt, de bloem blijft een geliefde inspiratiebron voor interieur- en stoffenontwerpers. Denk bijvoorbeeld aan Designers Guild. De stoffen van Designers Guild zijn bekend om hun prachtige dikte en verfijnde gebloemde prints. Veel van deze prints zijn handgeborduurd, wat ervoor zorgt dat de stoffen extra chique aandoen. De roos is een belangrijke inspiratiebron voor de ontwerpers van Designers Guild. In de meeste seizoenen zie je de bloem weer terugkomen in hun creaties.

Engelse woonstijl

De roos is al jaren een onmisbaar onderdeel van de Engelse woonstijl. Deze woonstijl is gebaseerd op de klassieke, traditionele stijl van de Britse landhuizen. De kleuren die gekozen worden doen je vaak denken aan juwelen: warmrode, gele, blauwe, groene, paarse en oranje tinten. Hoewel de Engelse woonstijl vaak wel een beetje overdadig aandoet, is het vooral ook een warme woonstijl.

bloemen-engelse-stijl

Bron: eijffinger.com

Jane Churchill

Een bekende ontwerpster van Engelse stoffen is Jane Churchill. Zij weet een moderne schwung te geven aan de mooiste Engelse stoffen. Ook zij gebruikt regelmatig de roos als inspiratiebron. Gaaf is dat ze ook een speciale kinderlijn heeft opgezet. Wil je meer weten over Jane Churchill en haar stoffen? Kijk dan eens op haar website janechurchill.com.

Rozenkelim

Als je kiest voor rozen in je interieur, kun je beginnen met een mooie eyecatcher, zoals de rozenkelim. Een rozenkelim is een ‘vlak geweven’ kleed van wol met een patroon van rozen. Vlak geweven betekent dat de kelims vrij plat zijn en niet de wollen pool hebben die je bij geknoopte tapijten ziet. Kelims worden met de hand geweven in prachtige kleuren (vaak worden er per kelim wel 10 verschillende kleuren gebruikt) en ingewikkelde bloem- en geometrische patronen die weer een betekenis hebben. De kelims vertellen met hun motieven een persoonlijk verhaal. Soms wordt in plaats van schapenwol ook wel geiten- of kamelenhaar gebruikt. Kelims worden onder andere gemaakt in Centraal-Azië (Aghanistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Azerbaidjan, Rusland, Turkmenistan, Turkije, Pakistan), Noord-Afrika (Marokko) en het Midden-Oosten (Iran, Syrië).

Stilleven met bloemen

Een bekend doek met rozen is Stilleven met bloemen in een glazen vaas II. Dit prachtige doek is gemaakt rond 1650 door de Hollandse meesterschilder Jan Davidsz. de Heem. Het doek wordt tegenworodig vaak gebruikt in interieurs. Bij een moderne uitvoering van het doek kun je losse kaarten kopen, die samen met het schildersdoek vormen (Ixxi.nl).

Stilleven-met-bloemen

Bron: ixxidesign.com

Rozen, voor altijd!

Zin om aan de slag te gaan met rozenprints? Kom dan eens een kijkje nemen in onze showroom. We hebben prachtige stoffen hangen met diverse bloemenprints. Rozen worden al eeuwen gebruikt als inspiratiebron voor interieurontwerpen. En dat zal voorlopig wel zo blijven. De elegante uitstraling van deze bloem leent zich bij uitstek voor allerlei creaties en blijft op de een of andere manier altijd boeien.

rozen-voor-altijd

Bron: behangwebshop.nl