Plantenpret in huis - Mart
Home / Stories / Plantenpret in huis

Plantenpret in huis

Een beetje hortus botanicus in je interieur. Klinkt ingewikkeld, maar is het niet. Hortus betekent namelijk niks anders dan een plantentui. Met een verzameling levend groen, oogst je meteen succes.

Rustgever

Het is niet voor niks dat we zo graag groen in huis willen hebben. Groen is namelijk een natuurlijke rustgever. De kleur zorgt ervoor dat we ons veilig en comfortabel voelen. Een perfecte kleur dus voor de omgeving waar jij tot rust wilt komen.

foto2-planten-pretjpeg

Goed humeur!

Groen heeft een positieve invloed op de gemoedstoestand. Het geeft je een gevoel van veiligheid, optimisme en vertrouwen. Bovendien vermindert het stress en geeft de kleur je energie. En daar hebben we tegenwoordig flink behoefte aan. Hoog tijd om ons interieur van een groentintje te voorzien.

foto-3-planten-in-jeinterieur

Groene decoratie

Natuurlijk hoeft niet meteen je hele huis in vijftig tinten groen; je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wand in je lievelingsgroen, een stilleven van allerlei groene accessoires of een zelfgemaakte pompon in modekleur smaragdgroen.

foto4-interieur-planten

Fifty shades of green

Van olijfgroen tot mintgroen, van limegroen tot appelgroen. Om je huis lekker levendig te houden is het mooi om diverse tinten groen met elkaar te combineren. Kies voor een olijfgroene wand, met een frisgroene plant, of combineer mintgroen met een warme flessengroentint. Je kunt daarnaast mat, zacht, ruw en rond met elkaar afwisselen. Zo houdt je de uitdaging in je interieur en verveelt het nooit.

 

 

foto5-planten-groen-interieur

Cactus botanicus

Als er een plant die zero-romanticus is, is het de cactus. Toch kan zo’n prikkelkoning prachtig staan in je interieur. Bovendien is de plant onderhoudsarm, wat handig is als je weinig thuis bent, of niet zo’n discipline hebt in het verzorgen van je planten. Een cactus is gewend aan warme temperaturen en heeft niet veel water nodig. Het fijne aan een cactus is dat de plant niet snel kapot gaat en bijna overal in huis kan staan. Zelfs bij de warme kachel!

foto6-groen-wonen

Plant-ideeën

Groene planten kun je prachtig combineren met potten met een natuurlijke uitstraling. Denk aan een eenvoudige terracottapot, een rieten mandje of zelfs een papieren zak. Combineer verschillende groene planten met een paar mooie groene flessen. Een paar takjes gedroogd fluitenkruid maken je stilleven helemaal compleet.

foto7-groen-wonen-interieur

Kruidenkeuken

Keukenplanttrend; kweek je eigen kruidentuin. Bij genoeg licht, kunnen de meeste kruiden perfect in de keuken groeien! De keuken is een vochtige omgeving. De vochtigheid graad daalt wel behoorlijk tussen de momenten dat er niet gekookt wordt en dat de oven niet aan staat.

foto8-trend-planten

In de badkamer

Planten in je badkamer? Ook dat kan! Zo’n natuurlijke omgeving geeft direct extra schwung aan je dagelijkse douchemomentje Er zijn namelijk kamerplanten die prima geschikt zijn voor de vochtige badkamer. De warmte, luchtvochtigheid en het gedempte licht zorgen juist voor unieke groeiomstandigheden voor bepaalde planten. Badkamerplanten houden allemaal van schaduw, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Kies het liefst voor wat kleinere planten want een badkamer is meestal niet erg ruim. Hieronder staat een lijstje met badkamerplanten, de eerste drie zijn varens, deze zijn namelijk zeer geschikt voor deze ruimte.

(Bronnen: foto 1: insideout.com.au, foto 2: ciaonewportbeach.blogspot.nl, foto 3: frenchyfancy.com, foto 4,8: vibekedesign.blogspot.nl, foto 5: sfgirlbybay.com, foto 6: bloglovin.com, foto 7: atelierrueverte.com)

Kringloopvondsten landelijk wonen