Maak van je oude kast landelijk brocante - Mart
Home / Stories / Maak van je oude kast landelijk brocante

Maak van je oude kast landelijk brocante

Soms heb je dat; van die oude kastjes die je in een hoekje van de zolder tegenkomt. Het bruine eikenhout bladdert er wat vanaf, en de bewerkingen op de hoekjes en randjes staan je tegen. Dat is dan ook precies de reden waarom het kastje ooit op zolder is beland.

Toch kun je er moeilijk afscheid van nemen. Want het kastje heeft ooit bij je opa en oma in de woonkamer gestaan. En de bijzondere en warme herinneringen aan hen houden je tegen de kast naar de schroothoop te brengen. Maar geen zorgen. Met een goede lik verf heb jij binnen de kortste tijd van dat oude hoopje planken weer een prachtig brocante kastje gemaakt. Wij helpen je kast naar een perfecte ‘oude’ look te schilderen!

Zwarte-kast-brocante-geschuurd-geverfd

Brocante look kasten

Een goede brocante verftechniek geeft je kast, tafel of stoel binnen no time een brocante uitstraling. Ook zijn er bepaalde verfsoorten waarmee brocante meubels een landelijke look krijgen. Denk daarbij aan de houtverf van Painting the Past en Farrow & Ball. Kies voor een mooie zachte, maar moderne kleur. Ga je voor wit, dan wordt de kast helemaal bijzonder als je op sommige plekken een andere kleur laat doorschemeren. Voor deze ‘doorschuurtechniek’ kun je het beste krijtverf gebruiken. Deze verfsoort geeft een prachtig brocante effect aan al je meubels en is verkrijgbaar in duizenden nostalgische kleuren. Je kunt altijd bij Mart terecht voor gratis interieuradvies om je kast mooi brocante te verven.

kast brocante verven

Handleiding opknappen oude meubels

Verwijder het oude beslag, dus de knopjes en handvatten. Dit werkt veel prettiger. Maak het kastje schoon met verfreiniger of thinner en schuur het goed op. Schilder het meubel daarna met een dekkende universele grondlaag en laat dit drogen. Breng de kleur aan die je eventueel wilt laten doorschemeren. Denk aan een authentieke houtlook of een grijzige ondergrond. Behandel de plekken waar je de kleur wilt laten doorschemeren met antiekwas. Werk de kast daarna af met een gebroken witte, zijdeglans lak. Schuur de witte zijdeglans laag vervolgens een beetje door op de plaatsen waar de antiekwas is opgebracht. Boen de kast daarna nogmaals met antiekwas en klaar! Oude meubels opknappen is dus echt geen hogere wiskunde!

opknappen oude kast