Maak van je oude kast landelijk brocante - Mart's Blog - | Martkleppe.nl

Maak van je oude kast landelijk brocante

14337_web

Soms heb je dat; van die oude kastjes die je in een hoekje van de zolder tegenkomt. Het bruine eikenhout bladdert er wat vanaf, en de bewerkingen op de hoekjes en randjes staan je tegen. Dat is dan ook precies de reden waarom het kastje ooit op zolder is beland.

Toch kun je er moeilijk afscheid van nemen. Want het kastje heeft ooit bij je opa en oma in de woonkamer gestaan. En de bijzondere en warme herinneringen aan hen houden je tegen de kast naar de schroothoop te brengen. Maar geen zorgen. Met een goede lik verf heb jij binnen de kortste tijd van dat oude hoopje planken weer een prachtig brocante kastje gemaakt. Wij helpen je kast naar een perfecte ‘oude’ look te schilderen!

Zwarte-kast-brocante-geschuurd-geverfd

Brocante look kasten

Een goede brocante verftechniek geeft je kast, tafel of stoel binnen no time een brocante uitstraling. Ook zijn er bepaalde verfsoorten waarmee brocante meubels een landelijke look krijgen. Denk daarbij aan de houtverf van Painting the Past en Farrow & Ball. Kies voor een mooie zachte, maar moderne kleur. Ga je voor wit, dan wordt de kast helemaal bijzonder als je op sommige plekken een andere kleur laat doorschemeren. Voor deze ‘doorschuurtechniek’ kun je het beste krijtverf gebruiken. Deze verfsoort geeft een prachtig brocante effect aan al je meubels en is verkrijgbaar in duizenden nostalgische kleuren. Je kunt altijd bij Mart terecht voor gratis interieuradvies om je kast mooi brocante te verven.

kast brocante verven

Handleiding opknappen oude meubels

Verwijder het oude beslag, dus de knopjes en handvatten. Dit werkt veel prettiger. Maak het kastje schoon met verfreiniger of thinner en schuur het goed op. Schilder het meubel daarna met een dekkende universele grondlaag en laat dit drogen. Breng de kleur aan die je eventueel wilt laten doorschemeren. Denk aan een authentieke houtlook of een grijzige ondergrond. Behandel de plekken waar je de kleur wilt laten doorschemeren met antiekwas. Werk de kast daarna af met een gebroken witte, zijdeglans lak. Schuur de witte zijdeglans laag vervolgens een beetje door op de plaatsen waar de antiekwas is opgebracht. Boen de kast daarna nogmaals met antiekwas en klaar! Oude meubels opknappen is dus echt geen hogere wiskunde!

opknappen oude kast

 

Reageer

 • Sophia
  7 september 2015

  Ik wil mijn Engelse grenen kast graag op pimpen .heeft u tips hoe en wat ik het beste kan gebruiken ? Alvast bedankt vr gr Saskia

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  10 september 2015

  Dag Sophia, bedankt voor je bericht. Op de site www.paintingthepast.nl staat hierover veel informatie. Wanneer je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, neem gerust telefonisch contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op 055-5262272.

  Beantwoorden
 • Simone Los
  23 september 2015

  Ik twijfel of ik m'n antieke eiken kast moet verven of op een andere manier moet opknappen
  Hij is nu nog in oude staat, dwz in de was gezet
  Welk materiaal (verf of beits) zou ik hierbij kunnen gebruiken?
  Wij hebben een landelijk interieur met grijs en taupe tinten

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  24 september 2015

  Dag Simone, bedankt voor je reactie. Kijk eens op de site www.paintingthepast.nl, daar kun je veel informatie vinden. Veel succes en hartelijke groet.

  Beantwoorden
 • els
  11 maart 2016

  ik heb een oude engelse garberobekast van noten hout die wil ik graag een lichte kleur geven hoe doe ik dat

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  12 maart 2016

  Dag Els,

  Op de site www.paintingthepast.nl is veel informatie beschikbaar. Bel gerust als er verder nog vragen zijn.

  Beantwoorden
 • Stefan
  2 maart 2017

  Hallo Margreet, ik las net dit artikel, en voel me meteen geïnspireerd; mijn vrouw en ik hebben begin vorig jaar een gebruikte houten bedombouw gekocht in koloniale stijl met het idee deze op te knappen. De donkere verf of beits is erg versleten (wolkerig effect, niet mooi), maar ik kom er niet uit wat er nou het beste bij past; verf, beits of in de was... heb jij een leuk idee? Groeten, Stefan.

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  2 maart 2017

  Dag Stefan,

  Bedankt voor je reactie. Wat een mooi effect geeft is kaal maken en was aanbrengen. Kijk ook eens op de site van Painting The Past en Carte Colori. Daar staat veel informatie op.

  Beantwoorden
 • Vera
  19 september 2017

  Hallo geven jullie ook workshops Grtj

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  20 september 2017

  Ha Vera, Helaas geven wij op dit moment geen workshops. Het is wel een leuk idee, dus wellicht in de toekomst!

  Beantwoorden
 • Miranda h
  9 november 2017

  Mag ik vragen welke verf en kleur de zwarte vitrine kasten op de foto zijn?

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  14 november 2017

  Ha Miranda, natuurlijk mag je dat vragen! De leverancier van deze kasten heeft een eigen verflijn, maar Painting the Past heeft een vergelijkbare zwarte verfkleur. Kom gerust langs in onze winkel voor een passend advies! ;)

  Beantwoorden
 • Wim van der Doorn
  28 maart 2018

  Margreet, goede morgen. Ik heb zo^n glanzend drieladenkastje dat ik graag wil schilderen. Heet dat ,,,, gepolitourd ,,,, ??? Isdat ook een kwestie van goed ontvetten en schuren ? Adviseer jij dan ook krijtberg ? Bij voorbaat dank voor je advies. Groet, Wim

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  28 maart 2018

  Goedemiddag Wim, klinkt gaaf zo'n glanzend drieladenkastje. Hoe mooi wij de krijtverf van Painting the Past ook vinden; voor zulke specifieke vragen verwijzen we je door naar een verfspecialist. Succes ermee en wie weet tot ziens!

  Beantwoorden
 • joyce
  5 april 2018

  we hebben een eiken dressoir gekocht. we willen hem gebruiken voor onze buitenkeuken. ik wil er graag een white wash look aan geven. de vraag is kun je dat gewoon afwassen omdat de bbq erop komt te staan.

  Beantwoorden
 • Mart Redactie
  5 april 2018

  Goedemorgen Joyce, klinkt supergaaf! Dat zou ik zo niet met zekerheid durven zeggen; ik zou Google er nog even op naslaan ;)

  Beantwoorden