Licht landelijk met een zomers tintje - Mart
Home / Stories / Licht landelijk met een zomers tintje

Licht landelijk met een zomers tintje

Als je voor landelijk kiest, kies je voor sfeer en gezelligheid. Toch wordt de landelijke stijl vaak uitsluitend geassocieerd met donker, warm en eenvoudig.

Maar dat is slechts een kant van de stijl. Maak kennis met het lichte landelijke, met een zomers tintje.

Vrolijk en licht

Waar vroeger vooral grijs de boventoon voerde in een landelijk interieur, zie je een langzame verschuiving komen naar een vrolijke en lichte landelijke inrichting. Vooral natuurlijke materialen, zoals oud hout en linnen worden steeds meer gecombineerd met wit en lichte pasteltinten, zoals zachtroze, lichtblauw en mintgroen. Door deze verschuiving krijgt het nieuwe landelijke interieur een wat vrolijkere look.

landelijk wonen

Warme kleuren en materialen

Warme kleuren en natuurlijke materialen blijven de boventoon voeren in de landelijke huiskamer. Ook de diverse tinten grijs zijn nog steeds prachtig en goed te combineren. Wel zie je meer ruimte komen voor lichtere en kleurrijkere tinten, zoals lichtblauw, zachtroze en mintgroen. Door deze kleuren te combineren met een witte, lichte ondergrond en diverse natuurlijke materialen, creëer je een zomerse en luchtige sfeer.

Accessoires

zwart wit interieur landelijke

Olijfgroen

Heb je er weleens aan gedacht om je muur olijfgroen te schilderen? Olijf is een prachtige, zachte kleur, die extra mooi uitkomt met wit als contrastkleur. Deze tint is warm en heeft toch een lichte, zomerse uitstraling. Bij twijfel schilder je gewoon een flinke streep op je moodboard. Combineer het daarna met mooie bijpassende kleuren en materialen. Zo heb je al snel een totaalbeeld van wat jij mooi vindt. Het scheelt je bovendien een hoop ‘uitzoektijd’.

mint licht landelijk

Moodboard

Heb je overigens andere ideeën voor een verandering in een interieur? Gebruik ook dan een moodboard. Op dit moodboard plak je plaatjes van interieurs die jij mooi vindt, en combineert deze met verschillende kleuren verf en diverse materialen. Je kunt eenvoudig wisselen tussen verschillende kleuren en materialen, zodat je, voordat je echt aan de slag gaat, al een totaalplaatje hebt van jouw droomkamer. Wij zetten de beste sites om online een moodboard te maken al voor je op een rijtje.

licht landelijk wonen

(Bronnen achtereenvolgend: vibekedesign.blogspot.nl, cocondedecoration.com, martkleppe.nl, time-for-fashion.blogs.elle.es, welke.nl, woonstijl.nl)