Landelijke sfeer met brocante servies - Mart
Home / Stories / Landelijke sfeer met brocante servies

Landelijke sfeer met brocante servies

Koffievisite is uit! Tenminste bij ons. Want dat opzitten en kopjes koffie drinken met een keurig koekje erbij, waren we meer dan zat…

brocante servies

Sinds kort hebben wij alleen nog maar dinergasten; familie en vrienden die lekker bij ons aanschuiven aan de grote keukentafel, en daar in ontspannen sfeer meegenieten van wat we met liefde voor ze gekookt hebben. En ik moet je eerlijk zeggen; het bevalt me prima. Want juist op die dinermomenten worden we getrakteerd op de meest bijzondere en inspirerende gesprekken. Een echte aanrader dus. Wanneer er weer zo’n dinersessie op de planning staat, vind ik het een geweldige uitdaging om de tafel in bijzondere stijl te dekken. En daarvoor heb ik brocante serviezen nodig; stijlvol, authentiek en doorleefd en perfect passend bij de modern landelijke stijl die in mijn interieur overheerst.

Mijn zoektocht naar brocante servies neemt soms wel extreme vormen aan, al zeg ik het zelf. Ik struin marktjes af, zit uren achter het internet en zorg dat ik met mijn neus vooraan sta, als er weer een nieuwe partij is ontdekt. Ik heb een aantal van mijn favoriete serviezen op een rij gezet. Wie weet is het precies het servies dat jij nog zoekt.

Shabby chic en brocante

Als je van rust in je interieur houdt, past dit witte brocante servies waarschijnlijk helemaal bij jou. Lekker shabby chic en tegelijkertijd ontzettend modern. Als je een rustig interieur hebt, met mooie basiskleuren, kun je het witte servies prachtig combineren met een kanten kleed. Veel kaarsen op tafel, waardoor het wit een warme en zachte uitstraling krijgt.

brocante servies

China sfeer

Hoewel ik niet van te veel opsmuk houd, ben ik toch echt als een blok gevallen voor een prachtige set van Lifestyle in Chinese stijl. Met een servies in deze stijl, creëer je direct de sfeer van het oude China op je tafel. De blauw met witte vormen zijn kunstzinnig en tegelijkertijd authentiek. En dat terwijl het servies stiekem nieuw is natuurlijk. Prachtig te combineren met een strak wit damasten tafelkleed. Datzelfde verfijnde heeft hun eenvoudig witte Oslo Wit-collectie, die brocante aandoet. Met een licht opgeschuurde, kleine bewerking aan de rand lijkt dit servies direct vanaf oma’s zondagse dinertafel te komen. Eenvoudig chic met een moderne inslag.

Living-In

Een collectie waar ik helemaal verguld mee ben, is het prachtig verfijnde servies van Royal Albert Bone China dat ik op de kop heb getikt bij Bazaarbijzonderebrocante.nl. De zachte roze kleur en de gouden randjes zijn modern en tegelijkertijd ontzettend klassiek. Prachtig uit te stallen op een oud houten keukentafel naast een enorme pot kleurrijke bloemen.

brocante servies

Broste Copenhagen

Kies je toch liever voor een modern servies met een robuuste en authentieke uitstraling, dan kun je altijd terecht bij het merk Broste Copenhagen. Dit Zweedse merk levert een allerhande aardewerk in een landelijke en stoere stijl.

brocante servies

Je kunt natuurlijk zelf snuffelen naar elk servies dat bij je past. Probeer iets verder te kijken dan de grote kookwinkels. Je zult zien dat je zoeken beloond wordt. Bovendien heb je dan een uniek servies, dat niemand anders heeft.

Eet smakelijk!

servies

(bronnen beelden: myhomeshopping, Lifestyle, bazaarbijzonderebrocante en brostecopenhagen)