Landelijke kerst - Mart
Home / Stories / Landelijke kerst

Landelijke kerst

Bron: gravityhome.com

De kerst komt weer in zicht. Een heerlijke tijd om weer eens flink inspiratie op te doen.

De laatste week heb ik een stevige stapel oude kerstedities van woontijdschriften doorgenomen om inspiratie op te doen. Een heerlijk moment, dat ik graag met jullie wil delen. Vandaag aandacht voor de landelijke kerst.

Met een dikke jas en een paar regenlaarzen aan het bos in, op zoek naar hulsttakken en dennengroen. Daarna onder het genot van een kop warme chocolademelk en knapperige kerstkransjes de handen uit de mouwen. Met wat fijn ijzerdraad om te binden, een grote basiskrans van stro en een paar kleine sterappeltjes knutsel je binnen een middag een sfeervolle kerstkrans als warm welkom aan de deur. Hang hem op met een groot rood lint en voilà, de kerstsfeer is er. Leuk idee; vlecht, als het mogelijk is, een lichtsnoer in de krans. Dat geeft de krans direct een extra knusse uitstraling.

1-landelijke-kerst

Bron: starsmasquerading.tumblr.com

Landelijke kerstsfeer

Maar hoe doe je dat met de rest van je huis? Moet je tijdens de kerst ineens kiezen voor een hoog blingbling-gehalte, of ga je voor een echte landelijke kerst? Ik kies voor het laatste. En ik heb geluk, want de trends zijn het laatste jaar ook vooral rustiek en sober. Zo zie je veel dennengroen en hout, natuurlijke materialen, met hier en daar een kaars. Simpelweg, less is more. En dat is wel zo mooi. Want deze foto bewijst dat een enkele dennentak in een oude rustieke pot al een echte eyecatcher kan zijn.

4-dennentak

Bron: instagram.com

Houd het rustig!

Een landelijke kerst wordt gekenmerkt door rust, soberheid en veel natuurlijke invloeden. Een paar oude kaarsenstandaards in een houten schaal, omringd door wat dennengroen, een kerstboom in een oud kratje of brocante mand, met enkel wat hangers van oud hout.

Het zijn eenvoudige decoraties die dicht bij de natuurlijke uitstraling van je interieur blijven. Zorg dat je je materialen goed afstemt op elkaar. Het bewijst weer dat je voor gezelligheid niet veel nodig hebt.

landelijke-kerstsfeer

Bron: burzainspiracji.blogspot

Geweitjes

Altijd mooi om te gebruiken bij je kerststilleven; houten geweitjes. Leg het geweitje op een laagje mos onder een stolp. Wil je toch nog wat kleur? Zet er dan een takje rode besjes naast. Zorg dat de onderzijde van het takje een klein stukje in het mos prikt. Zo heb je in een mum van tijd een prachtig kerststilleven.

3-lichtjesmaand-december

Bron: pageblanche.com

Lichtjes

December is de lichtjesmaand. Terwijl het buiten koud is, maken we het binnen extra gezellig met kerstverlichting. Gebruik kerstverlichting in verschillende hoeken en maak groepjes van kaarsen en kandelaars voor op de vensterbank, op de schouw of op de trap.

Tafel gezellig gedekt? Zet dan kaarsjes op alle lege plekken op de gedekte tafel. Lampen uit, kaarsjes aan: wat een heerlijke sfeer!

3-landelijke-kerst

Bron: sheerluxe.com

Kersttak

Ook een leuk idee: zet een stoere tak in een grote vaas en hang er kerstballen en sterretjes in dezelfde kleuren in. Zo ontstaat er een mooie eenheid, zonder dat het te druk wordt.