Landelijk met een touché mediterrane - Mart
Home / Stories / Landelijk met een touché mediterrane

Landelijk met een touché mediterrane

FOTO: vkvvisuals.com

Een van mijn favoriete uitjes is de Franse markt. Zodra we onze tent hebben neergezet, moeten we even op zoek bij zo’n typisch mediterraans marktje. De kleuren, het prachtig opgestapelde kleurrijke fruit, de felgele citroenen en de geurende verse groene olijven onder een strakblauwe hemel, met in de verte een groenachtig glinsterende zee. En vergeet de huizen met de luiken in allerlei pasteltinten niet. Het zijn voor mij gouden inspiratiebronnen. En dat zie je dan ook terug in mijn interieuradviezen.

Één van de kleuren die je opvallend vaak terug ziet komen in de mediterrane is olijfgroen. Niet zo gek, want deze prachtige natuurlijke kleur is het toppunt van warmte en zachtheid.
Het is daarom een kleur die ik graag gebruik in mijn adviezen. Er zijn namelijk maar weinig kleuren die je huis zo’n warme look geven als olijfgroen. Deze warme, zachte kleur heeft zo’n echte natuurlijke rustieke uitstraling. De kleur heeft iets ingetogens, wat het een prachtige kleur maakt om als natuurlijke achtergrond van jouw interieur te gebruiken.

Carte Colori Verde

Wanneer je gaat voor olijfgroen in huis dan zijn er 1001 mogelijkheden. Ten eerste kun je gaan voor een muur met olijfgroene verf, een aantal voorbeelden vind je op de foto’s in deze blog. Een echte aanrader zijn de groene kleuren van Carte Colori Verde. Dit is de groene lijn van Carte Colori. Het mooie aan de Carte Colori verf is dat ze ontzettend dekkend zijn. Dat betekent dat je één, maximaal twee keer de wand moet verven voor het beste resultaat. De Carte Colori verven zijn verkrijgbaar in zowel krijt- als kalkverf. Het verschil tussen deze soorten is vooral het effect; kalkverf is ruw en niet egaal, terwijl krijtverf juist een egaal effect heeft.  De kleuren op de kleurenkaart Verde variëren van taupe-achtig tot een donkere olijfgroene kleur.

FOTO: vrouwblog.nl

Woonaccessoires in olijfgroen

Vind je dit toch wat te heftig dan kun je er altijd voor kiezen een paar woonaccessoires een olijfgroene kleur te geven. Denk aan een oude kast die je nog hebt staan, een leuk krukje of een vakkenkast. Zorg wel dat je de kleur op verschillende plekken terug laat komen in je interieur. Zo zorg je voor eenheid en herkenning.

FOTO: pure and original

Combineren met olijfgroen

Olijfgroen laat zich geweldig combineren met allerlei kleuren friswit, oker (lekker gedurfd), taupe of grijs of blauw. Kies je voor ingetogen kleuren, dan mik je op een warme rustieke stijl. Maak je de keus voor bijvoorbeeld oker, dan kies je voor een modernere look. Ook qua materialen is olijfgroen perfect te combineren. Denk bijvoorbeeld aan staal, bamboe, oud hout, mahonie of grove gebreide stoffen.

FOTO: stylecaster

Fris lentegroen

Kies je niet voor olijfgroen, maar wil je toch wat meer groen in je interieur? Zet dan een grote aardewerken vaas neer, met een paar frisgroene lentetakken. Juist de eenvoud maakt het een prachtig plaatje. Andere prachtige optie; een grote groene vaas met een eenvoudige olijftak. Je zult zien dat je die mediterrane sfeer zo te pakken hebt.

FOTO: relaxdeco.com