De vijf meest sfeervolle landelijke keukens - Mart
Home / Stories / De vijf meest sfeervolle landelijke keukens

De vijf meest sfeervolle landelijke keukens

Wanneer je voor het eerst bij iemand thuis komt, kijk je vaak eerst even goed rond. Je proeft de sfeer, bekijkt de meubelen en ziet al snel aan welke stijl de bewoner van het huis de voorkeur geeft. Maar als je echt sfeer wilt proeven, moet je terug naar het hart van het huis; de keuken. Deze centrale plek laat je alles zien over het huis en zijn bewoners.

foto2-landelijke-keukens

Middeleeuws sfeertje

Als je dol bent op buiten wonen, wil je die sfeer graag in huis halen. Dat kun je op verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld maar aan het gebruik van sobere en natuurlijke kleuren, zoals grijs, taupe, vergrijsd groen en aarderood. Maar ook door het gebruik van natuurlijke materialen breng je die stoere buitensfeer in huis. Dat zie je ook helemaal terug in deze keuken. De combinatie van de antracietgrijze keuken en donkergrijze tegeltjes zorgt voor een eenvoudige en rustieke basis. Prachtig gecombineerd met het oude hout van de tafel, en de bijbehorende bank. Grappig is de kroonluchter met de kleine kapjes, die het geheel een leuke olijke uitstraling geeft. Zie je dat mooie stilleven links boven het stukje extra aanrechtblad? Met een oude wildhaak-keukenhanger kun je een ontzettend gezellige sfeer creëren. Deze wildhaak-keukenhanger werd vroeger gebruikt om de hammen en worsten te laten drogen. Tegenwoordig kun je ze prachtig gebruiken om jouw eigen landelijke sfeertje te creëren. Hang er bijvoorbeeld een paar pannetjes, een worst of een knoflookstreng aan, en het is net of je een middeleeuwse keuken instapt.

foto3-keukens-landelijke-sfeer

Betonnen keuken

In een landelijke keuken moet elk meubelstuk voor zich spreken. De eenvoud zegt genoeg. Deze keuken van Belgisch hardsteen is daar een typisch voorbeeld van. De grijze stoere betonnen uitstraling, laat geen ruimte voor allerlei prullaria. De enige eyecatchers zijn de aardewerken potten, de gedroogde bloemen en de kaasplank. Hoewel de keuken zeer eenvoudig is, kan het ook al snel saai overkomen. Om dat te voorkomen, kun je kiezen voor een felle en grappige kleurencatch, zoals dit potje met basilicum.

foto4-landelijk-wonen-keukens

Oud hout en klassiek

Een echt pareltje is deze bijzondere keuken van oud hout. De stoere planken op de vloer matchen prachtig bij de keukenkastjes. Achter het gasfornuis is gebruikgemaakt van met de hand gekapte zwarte wandtegeltjes. De bizonkop aan de muur en het oude schilderij geven een grappige klassieke twist aan de keuken.

foto5-landelijke-keukens-interieur

Eenvoud en een stukje geschiedenis …

Wat overeenkomt bij alle landelijke keukens is het gebruik van oud hout en stoere, robuuste materialen. Door de sobere inrichting van de keukens, komen alle materialen volledig tot hun recht. Zo heb je niet veel nodig om het toch gezellig te krijgen. Dat zie je ook bij deze houten keuken. Door de eenvoudige inrichting komt elk meubelstuk helemaal tot zijn recht. Kijk eens naar die vloer van oude Janshof plavuizen. Een stukje geschiedenis in elke keuken. Je kunt deze tegels onder andere kopen bij de-opkamer.nl en bij pietjonker.nl.

foto6-landelijk

Foto: RestyleXL

foto7-wonen-landelijke-keukens

Foto: RestyleXL

(Bronnen: foto 1: bloglovin.com, foto 2: stylingandlivingshop.com, foto 3: BelgianPearls.com, foto 4: weekendknack.be, foto 5: appartmenttherapy.com)