De mooiste zomerkeukens - Mart
Home / Stories / De mooiste zomerkeukens

De mooiste zomerkeukens

Bron: blakstadibiza.com

Stel je voor; je zit heerlijk op je terras of veranda. Loungestoel, wit wijntje, tijdschriftje. Je geniet met volle teugen van de laatste zonnestralen van die dag. En dan zie je ineens op je horloge dat het hoog tijd is om te koken. Dan wil je je toch het liefst terugtrekken in een heerlijke, lichte zomerkeuken?

Licht en eenvoud

Een zomerkeuken kenmerkt zich door licht en eenvoud. In een zomerkeuken worden over het algemeen natuurlijke materialen en stoffen gebruikt. Denk aan oud hout, beton en eenvoudig stucwerk. Een zomerkeuken is eenvoudig ingericht. Ook hierbij geldt, less is more. Je moet er kunnen koken, afwassen, en eten.

licht-eenvoud
Bron: liliinwonderland.fr

Fris

In ons land is de zomerkeuken niet zo bekend. De Nederlandse temperaturen laten het buitenleven vaak beperkt toe, waardoor mensen zich vooral richten op knusheid en warmte in de inrichting. Toch kan juist een lichte keuken, voor de nodige frisheid in huis zorgen.

Een zomerkeuken is altijd ruim en ordelijk ingericht. Dus geen overdadige serviezen, kleuren of rommeltjes. Het is er rustiek, opgeruimd en functioneel. Alles wat er staat, wordt ook daadwerkelijk gebruikt. Hiermee voorkom je allerlei rommeltjes die natuurlijk wel leuk zijn, maar uiteindelijk geen echte functie hebben.

Hout en bamboe

Deze keuken is wit met vooral hout en bamboe. Doordat de ondergrond zo neutraal is, komt het hout en bamboe perfect tot zijn recht. Een paar potjes met kruiden en een klein kleurdetail kunnen al genoeg zijn om het geheel een beetje speels te maken.

hout-bamboe
Bron: style-files.com

Eenvoudig en neutraal

Als je kiest voor een zomerkeuken, is het belangrijk dat de basis goed en simpel is. Kies niet voor een keuken met teveel opsmuk of randjes. Een zomerkeuken is eenvoudig en zo neutraal mogelijk, zonder dat het overigens aan sfeer inboet. Elk onderdeel spreekt voor zich, en is het waard om naar te kijken. Ook bij de inrichting van de keuken houdt je het rustig. Een paar broodplanken, een grote schaal en een mooie peper en zoutmolen zijn vaak al genoeg als aankleding van de keuken.

eenvoudig-neutraal
Bron: frenchyfancy.com

Geen bovenkastjes

Nog een tip; vermijd bovenkastjes. Deze kastjes komen snel benauwd over, zeker in een kleine ruimte. Kies in plaats daarvan voor schappen. Probeer je keuken(schappen) wel overzichtelijk te houden door op te ruimen en de spullen op te bergen in de onderkasten. Een opgeruimde keuken komt beter tot zijn recht, vooral in een kleine ruimte.

geen-bovenkastjes
Bron: revistaad.es