Cottagestijl - Mart
Home / Stories / Cottagestijl

Cottagestijl

Het is nog maar april, maar de vakantiestemming zit er bij mij al goed in. Nu de zon eenmaal volop heeft geschenen heb ik verschrikkelijk veel zin om op zoek te gaan naar een leuk vakantieoord.

Dit jaar is mijn oog gevallen op de Engelse cottages: van die stoere huisjes, gemaakt van grote stenen, omringd door rozenperken en ingericht in de echte Engelse cottagestijl. En hoewel al dat gefrummel en al die verfijnde accessoires van mij niet hoeven, haal ik er toch genoeg inspiratie uit om mijn inrichting weer eens een heel andere look te geven.

Romantische accessoires

De cottagestijl kenmerkt zich vooral door de romantische uitstraling. Accessoires zijn vaak bewerkt en er wordt veel gebruikgemaakt van bloempatronen. Niets is overdone. Hoewel de uitstraling romantisch is, kan het soms ook een beetje rommelig overkomen. Het is daarom de kunst om die romantische touch in je interieur te brengen, zonder dat het chaotisch wordt.

cottagestijl

Zachte kleuren

Om een cottagestijl in je huis te creëren, maak je vooral gebruik van zachte kleuren, zoals zandkleuren, gebroken wittinten en aardekleuren en zachte pasteltinten. Daarnaast zie je een voorkeur voor brocante; oude meubels die een mooi pasteltintje hebben gekregen of sierkussens van kant en tule.

cottage zachte kleuren

cottage badkamer

Cottagekeuken

In een echte cottage is de zithoek het centrum van het huis. Hier staat de grote, lichtgekleurde zitbank, en zijn diverse knusse zithoekjes gecreëerd om heerlijk uit te rusten. Maar ook de keuken neemt een belangrijke plaats in. De eenvoudige ‘boeren’ uitstraling en landelijke sfeer zorgen voor een warm welkom voor eventuele gasten. In een cottagestijl keuken wordt veel gebruikgemaakt van decoraties, gezellige materialen, rieten manden, grote spoelbakken, planten en grote schalen met brood of fruit. Eén ding is zeker: gezelligheid en sfeer staan voorop.

cottage keuken

Landelijk vloerkleed

Een gezellig vloerkleed in je keuken maakt de cottagestijl helemaal compleet. Zo’n kleed is niet alleen heerlijk aan je voeten, maar het geeft je keuken ook nog eens een extra warme uitstraling. Kies hierbij overigens wel voor een neutrale kleur; zoals kokos of linnen. Een druk bewerkt kleed in een keuken met veel accessoires, is al snel too much.

keuken

(Bronnen achtereenvolgend: amyvermillion.com, bhg.com, cdn.homedit.com, bloglovin.com, theinspiredroom.net, flickr.com)