Binnen en buiten in de serre - Mart
Home / Stories / Binnen en buiten in de serre

Binnen en buiten in de serre

We zijn allemaal graag buiten. Zodra de zon schijnt gaan deuren en ramen open, komen de jurkjes uit de kast en de fietsen uit de schuur. Niet voor niets kiezen we in de woonkamer graag voor openslaande deuren, zodat we makkelijk van binnen naar binnen kunnen lopen. Maar…het is in ons land niet altijd mooi weer dus we zijn ook graag binnen, waar het warm, behaaglijk en comfortabel is.

Overdekte tuin

Een serre geeft het toppunt van het zomerse buitengevoel en is comfortabel met mooi en slecht weer! Een serre is een verlengstuk van je huis of tuin, of van huis én tuin. Het is een volwassen woonkamer waar het net even wat relaxter is dan in de rest van je woning. Heb je een tuinkamer of serre? Zorg ervoor dat de indeling van die ruimte op buiten is gericht. Plaats je bank of hangstoel zo dat je blik als vanzelf naar de tuin, dat mooie doorkijkje of de levendige vijver getrokken wordt.

Los in de serre

Een tuinkamer of serre is leeg al leuk, maar met het inrichten van deze ruimte kun je eens lekker los gaan! Het wordt helemaal prachtig met een oude kroonluchter, opvallend behang en een collectie bonte kussen. Een oude Portugese tegelvloer en een paar brocante stoeltje…meer is er eigenlijk niet voor nodig om je serre super gezellig in te richten.

Touch of Ibiza

Of misschien kun je hier juist een hele vrolijke en kleurrijke Ibizia-look creëren met een simpele witte basis, rotan, katoen, Ikat-prints, schelpen, natuurlijke elementen en een wollen vloerkleed. De hippie-look van dit Spaanse eiland is de ideale stijl voor een tuinkamer of serre waar een zomers interieur extra goed tot z’n recht komt.

Serre-Ibiza-stijl

Bron: sfgirlbybay.com

In het ochtendzonnetje

Met een paar fijne fauteuils, een poef, een karpet op vloer voor als het toch wat frisser is, wordt een tuinkamer een aantrekkelijk verlengstuk van je huiskamer. Profiteer volop van het heerlijke ochtendzonnetje. Geniet comfortabel van de avondrust in je tuin. En maak de wisseling van de seizoenen van dichtbij mee vanuit je huiselijke omgeving.

Dromen mag

Zelf droom ik stiekem ook wel eens van een serre. Bij onze huidige woning hebben we daar helaas geen ruimte voor. Maar ik zie het bij een eventueel nieuw huis al helemaal voor me. Een serre, een beetje in de stijl van een kas, met een stoere betonnen vloer, heel veel planten, ruimte voor mooie tijdschriften en boeken, een wit bureau en een witte stoel…dát lijkt mij nou de ideale werkruimte. Oh ja, en plek voor een bankje zodat mijn gezinsleden lekker kunnen aanschuiven. Dromen mag, toch?