Back to nature - Mart
Home / Stories / Back to nature

Back to nature

We vieren dat het lente is. En hoe doe je dat beter dan door de natuur weer een plekje in huis te geven. 

Met rotan, bamboe, riet en kokos meubelen en accessoires zijn we weer helemaal back to nature. Combineer deze natuurlijke materialen met zachte natureltinten en vul ze aan met wat groen. Gegarandeerd dat je huis direct een natuurlijke look krijgt.

Bamboe stoelen

Vroeger was het hip, nu is het vintage: de bamboe stoel. De stoel komt weer terug in bijna elk interieurtijdschrift. En dat is niet zo gek. Bamboe meubels hebben namelijk door het natuurlijke materiaal een warme en authentieke uitstraling. Het oorspronkelijke idee voor dit soort meubels komt vanuit Azië. Hier gebruikten ze de oeroude bamboetakken voor het samenstellen van allerlei voorwerpen. De verwerking is ecologisch, het oogsten is goedkoop en de plant groeit 13 centimeter per dag, dus er kan voldoende geproduceerd worden. Doordat de plant uit tropische gebieden komt, geeft het een exotische uitstraling aan het interieur.   

Bamboe stoelen

Hanenmandlamp

Als het aan de ontwerpers ligt, mag verlichting tegenwoordig ook één en al natuur zijn. Helemaal hip is deze hanenmandlamp. Een stoer en vooral groot exemplaar, dat je inrichting in een handomdraai een natuurlijke uitstraling geeft. De lamp werd oorspronkelijk gebruikt als hanenhok, vandaar de naam hanenmandlamp.

Back to nature

Hanenlamp

Onbewerkt hout

Een andere manier om de natuur in huis te halen, is door het gebruik van onbehandeld hout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan boomstamkaarshouders, een krukje van oud hout, of gewoon een flink stuk boomstam dat je als bijzettafel gebruikt. De ruwe structuur en het stoere uiterlijk geven je direct een ‘buiten-gevoel’. Tip: een oude boomstronk kun je prima omtoveren tot bijzettafeltje; schilder de bovenzijde wit of kies voor een hippe felle kleur. Zet er een paar wieltjes onder, gewoon verkrijgbaar bij de doe-het-zelfzaak. Je natuurlijke boomstamtafel is klaar.

Back to nature

Onbewerkt hout

Decoratietak

Leuk in elke ruimte; de decoratietak. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, zijn een paar stevige laarzen en een flink bos. Ga op zoek naar een ruwe, maar wel vrij rechte tak. Zet de tak thuis in een hoek tegen de muur of hang hem op. Bevestig er een paar lichtjes, lampionnen en veertjes aan. Natuurlijk kun je ook kiezen voor andere decoratiematerialen.

Decoratie tak

back to nature

Fluitenkruid

Je ziet ze nog weleens staan; van die uitgedroogde fluitenkruidstelen. Als je dichterbij komt, zie je hoe verfijnd de blaadjes zijn ingedroogd en hoe fragiel de stengeltjes zijn. Prachtig decoratiemateriaal. Zet zo’n ingedroogde tak in een witte vaas en je hebt een waar kunstwerkje aan je huis toegevoegd.

(Bronnen: Foto 1 desdemventana.blogspot, Foto 2 welke.nl, Foto 3 kamer26.nl, Foto 4 vtwonen.nl, Foto 5 homecenter.nl, Foto 6 make-living.blogspot.nl, Foto 7 bystephanielynn.com, Foto 8 homemydesing.com)