Authentiek landelijk wonen - Mart
Home / Stories / Authentiek landelijk wonen

Authentiek landelijk wonen

Mijn interieur moet op de schop. Ik zit er al een tijdje tegenaan te hikken, maar nu moet het er echt van komen. Ik mis de vrijheid.

En mijn interieur is dé plek waar ik kan beginnen om mijn vrijheid terug te krijgen. Daarom moet het mooier, harmonieuzer en vooral landelijk. Want echt landelijk wonen is je interieur zo samenstellen dat je de vrijheid van het buitenleven bijna ruikt. Ook al woon je in een rijtjeshuis.

Harmonieus

Na enkele voorzichtige pogingen om hier een stoel en daar een kast te verzetten, kijk ik rond. Het ziet er misschien wat anders uit, maar verre van harmonieus concludeer ik. Nog een poging. Kast naar de overkant en bank een kwartslag draaien. Nee, te rommelig. Misschien wordt het wat als ik de oude houten salontafel aan de kant zet. Weer een misser. Ik geef de moed op en zink terug in mijn stoel, terwijl ik mijn interieurtijdschrift weer oppak. Inrichten is voor mij één grote puzzel. Een puzzel waar elke keer dat ene kleine stukje aan ontbreekt. Het lijkt even leuk, maar al snel voel ik dat het niet compleet is. Toch blijf ik zoeken. En lezen. Ik struin internet af naar goede tips en gedegen interieuradviezen. Ik lees talloze artikelen over landelijk wonen en authentieke meubelen. En ik spijker een heus moodboard aan de muur. Elke keer weer een andere mooie kleur, een bonte verzameling meubelstukken, en tientallen creatieve ingevingen van iemand anders. Het is één grote potpourri aan kleuren en stijlen. Want er is zoveel om leuk te vinden. Ik ben trots op mijn verzameling. Maar heb geen idee wat ik ermee aan moet.

Het kost wat moeite, maar ik moet het uiteindelijk toegeven; het is tijd voor een goed interieuradvies. Voor een professional die met bijzondere sfeerimpressies, uitdagende ideeën en originele tips ervoor zorgt dat mijn bonte moodboard resulteert in een harmonieus landelijk interieur.

Doorleefde sfeer

Mijn puzzel is compleet. En ik ben ervan overtuigd; écht landelijk wonen kun je overal. Je hoeft er geen Dubarry’s voor aan te schaffen. Of een kippenhok vol prachtige hoenders te onderhouden. Want écht landelijk wonen ligt niet aan de omgeving. Landelijk wonen kenmerkt zich door een authentieke en doorleefde sfeer. Elk meubelstuk draagt zijn eigen stukje geschiedenis met zich mee. Een stoer bankje van oud hout gecombineerd met een enorme vaas met wilde bloemen. Antieke vloerdelen die de sporen van de voetstappen van verschillende generaties dragen. Meubels vervaardigd uit historische bouwmaterialen. Stoere fabriekslampen die ooit in een oude fabriek hun werk deden. En natuurlijk dat mooie stukje brocante van oma, dat terug doet denken aan lang vervlogen tijden. En last but not least, die traditionele krijtverf van Carte Colori, die zelfs de muren een geschiedenis geeft  Wie zo aan de gang gaat met stoere basiskleuren, natuurlijke materialen en stoffen en authentieke accessoires, creëert de warmte die het landelijk wonen zo typeert. En gelukkig. Ik zit niet in een toonzaal. Want  landelijk wonen mag een beetje rommelig zijn. Dat is tenminste écht authentiek.

Anne-Mette is actief freelance  journalist en huisvrouw.  Ze schrijft teksten voor woonblogs, woonwebsites, het  Mart Magazine  enz. Ze laat, samen met haar man,  de komende tijd een nieuw huis bouwen. Ze schrijft op een originele wijze over haar ervaringen en haar zoektocht naar meubels e.d.